Nokias lommekamera-dræber kommer til Danmark 10. oktober

Nokias kamera-flagskib, Lumia 1020, lander i de danske butikker den 10. oktober. 41 megapixel-telefonen kommer til at koste 4.999 kroner,

Med en kamerasensor på 41 megapixel hører Nokia Lumia 1020 til i den absolutte sværvægtsklasse på kameratelefon-markedet. Prisen vil ligge omkring 4.999 kroner, og den være tilgængelig fra den 10. oktober, skriver Nokia i en pressemeddelelse.

41 megapixel kan virke som en nærmest demonstrativ fornægtelse af mantraet ‘pixels er ikke alt’, men høj opløsning er ikke det eneste, kameraet har at byde på. Med både Carl Zeiss-linser og optisk billedstabilisering er der ingen tvivl om, hvor Nokia har lagt sine kræfter i 1020’eren.

Flere større mobiloperatører melder, at man fra i dag kan forudbestille Lumia 1020.

Version2 har tidligere omtalt telefonen, der altså nu har fået en lanceringsdato og en pris i Danmark. Du kan læse en mere detaljeret gennemgang af telefonens specifikationer her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#6 Carsten Gehling

Men jeg forstår stadig ikke, hvad man skal med 41 megapixel, når linsen er mindre end min 1½ årige datters lillefingernegel.

Jo så kan man interpolere pixels og (måske) få en bedre kvalitet ved 11 MP? Men jo mindre hver enkelt receptor bliver (og de skal dælme være små for at der kan være 41 millioner af dem på så lidt plads), jo færre lysfotoner kan de optage. Og dem kommer der i forvejen ikke for mange af ind igennem førnævnte linse.

/ Carsten

 • 13
 • 4
#11 Deleted User

Citat: "Med en kamerasensor på 41 megapixel hører Nokia Lumia 1020 til i den absolutte sværvægtsklasse på kameratelefon-markedet"

Ja, for billedkvalitet måles jo i pixels det ved enhver. Ligesom kvaliteten af højttalere måles i Watt, og skokvalitet i størrelser. Det er derfor europæiske sko er bedre end amerikanske. ;-)

Lumia 1020 tager fremragende billeder, men Nokia/Microsoft burde holde sig for gode til at blive ved med at puste til megapixelmyten. Folk kan sagtens forstå at telefonen tager gode billeder uden den slags salgsgas.

 • 6
 • 4
#12 Michael Mortensen

Pixels er faktisk ret vigtigt hvis du eks. vil have dem på tryk. Jeg var i sin tid ret imponeret over Lytro der indfanger lystråler så man kan fokusere efter billedet er taget. Desværre kan dette kun gemme et "normalt" billede i 1 megapixel; det er ikke engang acceptabelt til et nogenlunde standard foto.

For mig er tiltag som Pureview meget positivt - faktisk bør Canon og Nikon på lang sigt være nervøse for denne udvikling; præcist ligesom Garmin og TomTom må tage nogle slag disse år :-)

 • 3
 • 1
#13 Thomas Andersen

Ja, for billedkvalitet måles jo i pixels det ved enhver. Ligesom kvaliteten af højttalere måles i Watt, og skokvalitet i størrelser. Det er derfor europæiske sko er bedre end amerikanske. ;-)

I den sætning du citerer står der "absolutte sværvægtsklasse" og ikke noget om billedkvalitet. Så din kritik er måske lidt forfejlet.

Lumia 1020 tager fremragende billeder, men Nokia/Microsoft burde holde sig for gode til at blive ved med at puste til megapixelmyten. Folk kan sagtens forstå at telefonen tager gode billeder uden den slags salgsgas.

Det er ikke bare salgsgas, men osse ret sjovt legetøj. Se fx dette billede: http://rcdn.photographyreview.com/wp-content/uploads/2013/07/nokia-smpl8... bliver croppet til: http://rcdn.photographyreview.com/wp-content/uploads/2013/07/nokia-smpl8...

 • 2
 • 2
#14 Helge Svendsen
 • 3
 • 1
#15 Thomas Andersen

På trods af det klarer selv meget meget gode kameraer sig med en hel del mindre end 41 megapixel.

Tror godt alle her er klar over at megapixel ikke er alt. Men Nokias 41 megapixel kamera det er fandeme lækkert legetøj, selvom det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med det du linker til. Men nu står der jo osse "lommekamera-dræber" i overskriften.

 • 1
 • 2
#19 Finn Christensen

Kommer kameraet også med NSA- og Microsoft-overvågning eller er det ekstraudstyr..

Hvis du er på listen, så aktiveres BasisSpy automatisk ved første opdatering, og med tiden vil du have den komplette pakke aktiveret :)

Den komplette pakke kan arbejde fuldt aktiv i baggrunden, også hvis der er slukket. Det tømmer batteriet alt for hurtigt, og er et grundliggende problem ved samtlige smartdimser..

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere