Nokia: Vi vil stadig sælge 150 millioner Symbian-telefoner

Partnerskabet med Microsoft er ikke lig med den visse død for Symbian, som Nokia fortsat regner med at sælge millioner af telefoner med. Den planlagte telefon med Meego lever også foreløbig.

Hvis Nokias chef tidligere på ugen betegnede selskabets situation med at stå på en brændende boreplatform i Nordsøen, så har direktør Stephen Elop nu taget springet ud i bølgerne med det netop annoncerede samarbejde med Microsoft.

Læs også: Ud med Symbian og Meego: Nokia gifter sig med Microsoft

Nokia vil gøre Microsofts Windows Phone til selskabets primære platform for smartphones, men hvilken betydning får det for Nokias to andre smartphone-platforme Symbian og Meego?

Stephen Elop pointerede i sit meget omtalte boreplatformsmemo til Nokias medarbejdere, at Nokia formentligt kun ville kunne få én enkelt telefon med Meego på markedet i løbet af 2011. Dermed antydede han også, at det ikke ville være nok til at imødegå truslen fra Apple og Android.

Læs også: Nokia-chef: Vi står på en brændende boreplatform

Den Meego-telefon ser dog trods fredagens annoncering ud til fortsat at komme på markedet. Det skriver Nokia i en pressemeddelelse, som uddyber selskabets nye strategi.

Nokia fremhæver, at Meego vil blive et open source-projekt, og antyder dermed, at det vil blive mere op til et uafhængigt udviklermiljø at stå for den videre udvikling af Meego. Nokia skriver dog samtidig, at Meego vil blive brugt til at udforske de næste generationer af enheder og brugerflader.

I dag er langt de fleste af Nokias smartphones udstyret med Symbian-styresystemet, og trods samarbejdet med Microsoft, så bliver Symbian ikke efterladt på den brændende boreplatform.

Nokia skriver dog, at det vil være de tidligere investeringer i Symbian, som skal udnyttes til at høste ekstra værdi af platformen. Med andre ord vil Nokia næppe investere store summer i den videre udvikling af Symbian.

Til gengæld regner Nokia med fortsat at kunne sælge 150 millioner Symbian-baserede telefoner over de næste år oveni de 200 millioner telefoner, selskabet i forvejen har solgt med Symbian.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Sikker Hansen

èn ting er at lægge kursen om og starte et samarbejde med Microsoft for at redde skuden, det er kontroversielt nok.

men at man stadig med den anden hånd vil forsøge at vedligeholde en portefølje af produkter som samarbejdet ikke har plads til, er da helt hul i hovedet.

et kritikpunkt overfor Nokia er i forvejen en uoverskuelig produktlinie. At fordoble dette i forbindelse med en tandem WP7/Symbian/MeeGo strategi er jo selvmord.

  • 0
  • 0
Michael Peters

Nokia er på en ny kurs der kan betyde deres endelige undergang. Nokia har tilsyneladende en ledelse, der simpelthen ikke forstår at verden har ændret sig radikalt.

Jeg havde selv håbet at Nokias nye ledelse var ung og dynamisk, men er blevet fælt skuffet - som tusinder af andre.

Den mest værdifulde målgruppe er altså de unge der ikke kan leve uden en smart phone.

Google indså at "den gamle" der fik sat styr på økonomi og forretnings model, indså at de var nød til at få en innovator i ledelsen.

Nokia bør straks få en ung dynamisk leder for ellers overlever de ikke. At indgå en så markant aftale med MS kan umiddelbart synes smart, men hvis man tænker lidt nærmere over det, kan det i sidste ende fjerne benene under dem, for selvom MS er ledende på styresystemer til PC'er, er de altså ikke så populære.

Det er gået dem som så mange andre der er markdesledere og dermed en tilbagelænet holdning. Først var det MS, så Google og nu Nokia.Utroligt at en så stor virksomhed ikke har lært lektion.

En god dag til alle Michael

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere