Nokia: Vi er ikke ved at blive købt af Microsoft

Rygter om et Microsoft-opkøb af Nokia bliver nu manet i jorden af Nokias direktør. Han har slet ikke drøftet muligheden, siger han.

Nej ? vi er ikke på vej til at blive opkøbt af Microsoft.

Sådan lyder det fra Nokias topchef Stephen Elop, der tidligere var højt placeret leder i netop Microsoft.

Rygterne om et forestående opkøb spredte sig i medierne Kristi Himmelfartsdag, men Nokia-direktøren har end ikke drøftet muligheden for et opkøb med Microsoft, fortæller han i et interview med magasinet Business Insider.

Læs også: Microsofts shoppetur: Nokia på vej i indkøbskurven?

Opkøbs-spekulationerne kommer i kølvandet på et dystert regnskab fra Nokia, som måtte melde om et stærkt faldende salg, efter partnerskabet med Microsoft og skiftet fra Symbian til Windows Phone 7 var annonceret.

De dårlige nyheder fik aktiekursen til at styrtdykke endnu engang, og i alt har Nokia-aktien tabt næsten 40 procent af sin værdi, siden Windows Phone 7-planerne blev annonceret i februar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henrik Nielsen

Men hvilke tanker ville Microsoft have i sinde, hvis de virkeligt inderligt ønskede at køre Nokia i sænk? Jeg kan ikke se formålet. Microsofts formål er vel at komme ind på smartphone-markedet, og Nokia ville have kørt i sænk på et eller andet tidspunkt alligevel grundet den manglende innovation og kassetænkningen.

Jeg tror og håber virkeligt, at Microsoft og Nokia får success med deres partnerskab. - Eller at Windows Phone 7 i det mindste kommer med omgangshøjde med de andre (iOS, Android)

 • 0
 • 0
#4 Thorbjørn Andersen

[I]Jeg tror og håber virkeligt, at Microsoft og Nokia får success med deres partnerskab. - Eller at Windows Phone 7 i det mindste kommer med omgangshøjde med de andre (iOS, Android)[/I]

Det håber jeg virkelig ikke. Hvorfor er det, at man skal ønske at MS har succes overalt? (og at Nokia skal få det ved at svigte deres eksisterende kunder?)

Jeg håber virkelig, at MS vil tabe mindst ligeså meget andre steder, som de vinder her. MS' politik og (manglende) etik er direkte klam. (F.eks. deres (i min optik) tyveri fra leverandører, der bruger Android)

Dog må jeg understege, at jeg (også) finder det latterligt, at nævne, at MS vil køre Nokia i sænk.

Selvfølgelig ønsker MS blot at komme ind på det pågældende marked. Dog lurer MS nok på at overtage Nokia, og aktierne er faldet meget ... (takket være Elop og hans strategi).

Det er dog muligt, at MS venter. Aktierne kan falde mere - og om 5 år aftalen mellem MS og Nokia udløber, og Nokia er helt afhængige af WP (og har deres apps i .NET - og dermed låst til WP), så kan MS kræve nogle helt andre licensbetingelser, der gør, at de måske vil kunne købe Nokia endnu billigere.

Her står man tilbage og måber over hvordan Nokia af egen fri vilje nærmest forærer hele butikken til MS ....

(og om det rent faktisk kan ske på lovlig vis ...., for selvom det er det, som Elop sandsynligvis ønsker, er det svært at forstår, hvorfor bestyrelsen ikke har stoppet det vanvid)

[I]Der er så mange MS hater trolls herinde... [/I] Der er vist også nogle MS-lover boys ...

PS: Jeg håber dog at MeeGo vil få succes (selvom det har svære betingelser, når Elop bliver ved med at tale det ned ... f.eks. med betegnelsen 'eksperiment')

 • 0
 • 0
#5 Martin Bøgelund

Thorbjørn Andersen:

Det håber jeg virkelig ikke. Hvorfor er det, at man skal ønske at MS har succes overalt? (og at Nokia skal få det ved at svigte deres eksisterende kunder?)

Jeg tror ikke ønsket går på at de skal have så stor succes, at de overtager hele markedet.

Fri konkurrence er en eminent [i]driver[/i] for innovation. Og derfor er MS velkomne i skabelsen af den frie konkurrence - det er monopoler og monopolmisbrug man taler imod, og ikke Microsoft i sig selv (selvom det ofte udlægges sådan).

Jeg ser nødigt en situation hvor Google/Android og Apple/iOS deler mobilmarkedet mellem sig, og ingen andre kan byde ind.

Derfor er det positivt at MS byder ind. Jeg håber også RIM kan holde sig oppe, samt at MeeGo og WebOS kan få luft under vingerne.

Silo-ficeringen i PC-verdenen har kostet alt for meget på innovationssiden. Det må bare ikke gentage sig på mobile devices.

 • 0
 • 0
#6 Martin Bøgelund

Thorbjørn Andersen:

Selvfølgelig ønsker MS blot at komme ind på det pågældende marked. Dog lurer MS nok på at overtage Nokia, og aktierne er faldet meget ... (takket være Elop og hans strategi).

Tanken om en MS-overtagelse af Nokia er oplagt. En del forhold taler for, men nogle også imod. Specielt på kort sigt, i den nuværende situation på markedet, har MS nok mere at tabe end at vinde ved en overtagelse af Nokia.

MS kan dog komme i en situation, hvor en hel eller delvis overtagelse kan blive nødvendig. Hvis f.eks. andre spillere på mobilmarkedet begynder at lade sig friste af en lav Nokia-kurs - så kan MS blive tvunget ud i et opkøb.

 • 0
 • 0
#7 Jesper Udby

Den slags udtalelser er præcis så troværdige som visse andre fra en vis Hr. Majestæt på den anden side af Sundet.

Skulle manden stille sig frem og sige: JA, vi arbejder hemmeligt på en aftale med Microsoft, der kan sikre gode penge til direktører og bestyrelsesmedlemmer, og rimeligt afkast til aktionærerne?...

 • 0
 • 0
#8 Thorbjørn Andersen

[I]Jeg tror ikke ønsket går på at de skal have så stor succes, at de overtager hele markedet.

Fri konkurrence er en eminent driver for innovation....[/I]

Jeg er faktisk helt enig (og har ikke sagt noget, der direkte modstider dette). Det ændrer dog ikke på at jeg under nogen omstændigheder direkte vil ønske, at deres samarbejde bliver en succes (på et marked, hvor konkurrence rent faktisk findes) - men jeg tror at MS+Nokia da nok skal komme op på en to-cifret markedsandel.

Det jeg fremhæver er faktisk netop:

[I]Jeg håber virkelig, at MS vil tabe mindst ligeså meget andre steder, som de vinder her.[/I]

Da det kunne åbne for konkurrence på andre markeder ....

 • 0
 • 0
#9 Thorbjørn Andersen

PS:

[I]der kan sikre gode penge til direktører og bestyrelsesmedlemmer, og rimeligt afkast til aktionærerne?...[/I]

Hmmm. Måske kan der komme gode penge til direktører ... - og jeg skal ikke kunne sige, om en bestyrelse kan blive belønnet - men aktionærerne kan ikke være helt tilfredse.

Selv hvis MS aktuelt gav en overpris på 70% ville det jo slet ikke kunne opveje de næsten 50% som Nokia er faldet mens Elop har stået i spidsen for Nokia....

(men ellers er analysen korrekt - selvfølgelig vil Elop (eller en vilkårlig anden direktør) straks benægte eventuelle hemmelige møder med MS om en mulig overtagelse ...)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere