Nokia vender tilbage til mobilmarkedet. Måske.

Nokia leder efter partnere for at kunne lancere nye telefoner.

For første gang siden salget til Microsoft har Nokias talsperson udtalt sig om muligheden for at vende tilbage på mobilmarkedet. Men svaret er ikke et klart ja.

På virksomhedens blog fortæller talsperson Robert Morlino, at Nokia ønsker at forfølge en anderledes strategi ved at finde partnere, som kan designe og bygge telefoner, imens at Nokia bidrager med know-how og branding. Salg, marketing og kundesupport vil også være placeret hos den eventuelle partner og ikke hos Nokia.

Læs også: Microsoft: Nej, vi giver ikke op på mobilmarkedet

I 14 år har Nokia været den største mobiltelefon producent i verden, men selskabet valgte i 2014 at sælge deres ’Devices & Services’ afdeling til Microsoft efter flere år med udfordringer. Microsofts opkøb ligner ikke en succeshistorie. Deres markedsandel er fortsat meget lav.
Men som en del af denne salgsaftale må Nokia tidligst udgive nye telefoner i slutningen af 2016.

Der har tidligere været rygter om, at Nokia ville vende tilbage til mobilmarkedet, men virksomheden afkræftede selv disse rygter d. 26. april.

Læs også: Nokia benægter rygter om ny entre på smartphone-markedet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

De får nogle billige kinesiske modeller produceret, får en smule håndører for at lade dem sætte "Nokia" på lovligt, og så er det hvad Version2 kalder "At være tilbage på mobilmarkedet?"

Right. Nokia er død. Man hiver ikke bare et firma op af graven, slet ikke når den verden de engang dominerede FOR LÆNGST er væk, og alting handler om iOS/Android med apps i million-vis, touch interfaces, wearables og alt muligt andet som Nokia ikke engang har været i nærheden af at forstå sig på.

Jeg savner dog stadig min Nokia E75. Hvis bare den havde haft touch og kørt Android, men med samme hardware kvalitet, så havde det stadig været den bedste telefon ever.

  • 1
  • 0
#2 Kristian Christensen

Hvis nu bare Nokia havde lavet de telefoner der laver med MS men valgt at køre Android i stedet ville de kunne vippe Samsung af pinden. Hvorfor fik de den hjerneblødning dengang? Var det de år de lå i koma hvor smartphone markedet gik igang der gjorde det?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere