Endnu en puslespils-smartphone på vej

Puzzlephone skal gøre det muligt for brugerne selv at opgradere deres smartphone uden at skifte hele telefonen ud.

Det er ikke første gang, vi hører om en smartphone, der kan opgraderes ved, at enkelte moduler på telefonen kan skiftes ud.

Google har tidligere annonceret Project Ara-telefonen, hvor fysiske enheder som batteri, kamera og processor består af udskiftelige modulblokke, som brugerne selv kan skifte ud efter behov, og konceptet Phone Bloks har ligeledes fået meget omtale på nettet.

Nu er der endnu en telefon på vej ved navn Puzzlephone, der kommer til at køre på en modificeret version af Google-styresystemet Android 5.0. Det skriver det norske netmedie Digi.no.

Modsat Googles prototype så består Puzzlephones »krop« kun af tre blokke, henholdsvis rygraden, hjertet og hjernen, som kan tilpasses efter eget ønske. Ligeledes skal andre udviklere kunne lege med konceptet og skabe nye moduler.

Læs også: Finske Jolla: “Vi overhaler Windows Phone”

Rygraden er telefonens hoveddel og består af skærm, højttalere og den elektronik, som holder enheden sammen. I hjertet er batteriet og anden elektronik, mens hjernen består af processor og kamera.

Den første model står til at blive lanceret i 2015 ligesom den første pilotudgave af Googles Project Ara. Udviklerne er åbne over for at bruge andre styresystemer end Android, sålænge de er open source, skriver Digi.no.

Selskabet Vsenn, der bliver ledet af en tidligere Nokia-medarbejder, er også på vej med en smartphone i moduler.

Redigeret den 3.12.2014 kl. 16.25. I den oprindelige artikel fremgik det fejlagtigt, at finske Jolla stod bag Puzzlephone, hvilket er en fejl. Vi beklager.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Martin Schlander

Selvom denne Android-kørende Puzzlephone ikke har noget med Jolla at gøre, kunne det jo godt være at nogle var interesserede i Jolla Tablet, som der vist ikke har været tilstrækkelig omtale af her.

Hvis nogle skulle være interesserede i tablet'en, så er der stadig 8 dage til at sikre sig en rabat på ca. 50 USD, samt at man bliver blandt de første til at få en:

https://www.indiegogo.com/projects/jolla-tablet-world-s-first-crowdsourc...

Finansieringen er forlængst på plads - det tog ca. 6 timer.

  • 3
  • 0
#5 Thomas Larsen

Jolla er i søkelyset med sitt folkefinanserte nettbrett, og nå kommer det et nytt selskap frem med et ny vri på modulære mobiltelefoner, der komponenter skal kunne byttes ut fortløpende.

På dansk betyder dette: "Jolla er i søgelyset med sit crowdsourcede tablet-projekt, og nu kommer der et nyt firma frem med en ny vinkel på modulære mobiltelefoner, hvor komponenter skal kunne byttes ud undervejs.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere