Nokia spiller 2 cm tynd booklet-trumf med 12 timers batteritid

Nokias indtog på markedet for netbooks bliver gjort med en 10 tommer skærm, GPS, 3G-adgang og 12 timers batteritid. For 6.000 kroner kan den nu blive din.

Nokia går nu for første gang ind på netbook-markedet. Det sker med introduktionen af Booklet 3G-computeren, som mobilgiganten har formået at forsyne med et batteri, der angiveligt holder i 12 timer. Computeren er nu klar i butikkerne.

Computeren er forsynet med en 1,6 gigahertz Intel Atom Z530 og Windows 7.

Som navnet antyder har Booklet 3G internt SIM-slot med Turbo-3G adgang, ligesom man naturligvis også kan komme på nettet via Wifi.
Skærmen er på 10 tommer, og den to centimeter tykke netbook fås i farverne sort, hvid og himmelblå.

Endelig er Nokia-computeren tre USB-stik, HDMI-stik og en intern GPS, der i bedste Nokia-stil er forbundet til OVI Maps, firmaets korttjeneste, der for nylig blev gratis.

Nokia Booklet 3G har en vejledende udsalgspris på 6.000 DKK inklusive moms og uden eventuelle tilskud. Den kan købes hos Telia og TDC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jens Schumacher

6k for en netbook?
Er pointen med en netbook ikke netop at de er små og BILLIGE?
Det er længe sigen jeg har givet 6k for en normal bærbar.
Så hvorfor skulle jeg give så meget for en netbook med tilhørende ynkelig lille cpu og skærm opløsning?

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Det vil næppe være den pris, forbrugeren bliver konfronteret med up front... iPhone 3GS kostede sådan set også omkring 6k, alt i alt, da de kom på markedet (de er vel faldet lidt i pris siden da?)... og de solgte da meget godt :)

 • 0
 • 0
Jens Schumacher

But still.
En normal netbook kan da fås i omegnen af 2k uden tiskud. Tilskud eller ej så er 6k dyrt for en netbook.

Nu er nokia jo heller ikke ligefrem Apple. Den sammenligning er som at sige at Medion bør sætte deres priser op fordi B&O er istand til at sælge ting meget dyrere.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Nu er Medion sådan set begyndt at sætte deres priser op, i forbindelse med deres større fokus på design...såååå ;)
Men bortset fra det... Kan du finde en 2cm tyk netbook med indbygget 3G og 12 timers batterilevetid, til 2k? Hvis du kan må du meget gerne sige til, for jeg er på udkig efter en netbook :)

P.S. Nokia sælger og har længe solgt telefoner i 6k-klassen... Hvorfor skulle de ikke kunne gøre det samme med netbooks? Man må antage betalingsmodellen kan overføres direkte fra deres telefoner, så udbetalingsprisen holdes nede.

 • 0
 • 0
Jens Schumacher

Det er meget muligt at nokias er lidt tyndere og har noget ondere batteri. Men 6k?
Jeg vil heller ikke kalde det en subnotebook da den stadig har den dumme lille atom processor og derfor ikke performer som andre subnotes jeg har set.
Jeg ved sku ikke hvad det er. Men va. Måske sælger det alligevel.
Jeg har heller ikke meget fidus til iPhone så va ved jeg :-)

P.S.
Hvilken nokia telefon koster 6k+?
Ud over nogle helt kranke design telefoner (med guld på eller lignende idioti) kan jeg ikke se at nokia skulle ha en telefon over 4.5k på markedet.

 • 0
 • 0
Peter Andersen

Jeg har fulgt netbook-med-3G markedet ret nøje, og der er ret langt mellem mulighederne. Acer har lidt, HP, Lenovo, men vi er over 4500. Ingen af dem har mig bekendt GPS eller 12 timers batterilevetid.

At 10" så er i underkanten er en smagssag.

Hvis nogen kender til en 13" notebook med 3G til under 5K så sig endelig til :)

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

De 6.000 kroner er jo uden abonnement og dermed også uden tilskud. Den pris du skal betale up front, med abonnement, bliver jo langt lavere end det... Hvis vi laver et gæt, baseret på prissætningen fra mobiltelefonerne, snakker vi nærmere omkring 2-3k.
Den samlede pris bliver så naturligvis højere end det. Men der bliver som sagt allerede solgt mobiltelefoner i samme prisklasse. Så der er vel ingen grund til at antage man ikke også kan sælge netbooks efter samme model?

Havde du i øvrigt nogle forslag til netbooks der ikke er mere end 2cm tykke, har indbygget 3G og 12 timers batterilevetid, og som kun koster 2k? :)

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

De 6.000 kroner er jo uden abonnement og dermed også uden tilskud. Den pris du skal betale up front, med abonnement, bliver jo langt lavere end det..

 1. Kald det ikke "tilskud". Det er en afbetalingsordning, så man kan nøjes med en udbetaling i stedet for at betale hele prisen [i]up front[/i]. Hvis du skal købe et hus, sammenligner du jo heller ikke udbetalingen på det ene hus med den samlede pris på det andet.

 2. Det giver ikke mening at sammenligne priser med abonnement, da der er store forskelle på, hvad man får. Så al sammenligning af priser bør ske for priser uden abonnement, og kun hvis sådanne ikke findes, så for mindste samlede pris i bindingsperioden.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Kald det ikke "tilskud". Det er en afbetalingsordning, så man kan nøjes med en udbetaling i stedet for at betale hele prisen up front. Hvis du skal købe et hus, sammenligner du jo heller ikke udbetalingen på det ene hus med den samlede pris på det andet.

Kald det hvad du vil... Jeg påstår ikke prisen er 2-3k for den.

Det giver ikke mening at sammenligne priser med abonnement, da der er store forskelle på, hvad man får. Så al sammenligning af priser bør ske for priser uden abonnement, og kun hvis sådanne ikke findes, så for mindste samlede pris i bindingsperioden.

Jamen så lad os sammenligne priserne uden abonnement... Hvad er det nu en 2cm tyk netbook med indbygget 3G og batterilevetid på 12 timer koster for tiden?

 • 0
 • 0
Jan Duelund

Er det ikke det man får smidt i nakken af teleudbydere gratis disse dage, altså en 3G usb dongle (forbrug/abb. undtaget)

12 timers batteritid er det der er interessant for denne netbook, meeen mon ikke vi ser det på acer, asus og andre fabrikanter når batteriet er nede i en pris der er til at betale.

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

Den er det værd kunderne vil betale for den, og ikke én øre mere eller mindre. Så en eller anden filosofisk diskussion om hvorvidt prisen er for høj eller for lav synes jeg er spild af tid.

Jeg er for så vidt enig, men diskussionen var ikke så meget om prisen var for høj for det specifikke produkt, men om det var korrekt klassificeret som en netbook. Netbookbetegnelsen blev indført til at dække små billige bærbare, for at adskille dem fra subnotebooks, som var lige så små bærbare, men som i deres prissætning var rettet mod businesssegmentet og ikke mod forbrugersegmentet.

Hvis du mener, at Booklet 3G er rettet mod forbrugersegmentet, så kald den en netbook, men hvis du mener, at den er rettet mod businesssegmentet, så kald det en subnotebook.

 • 0
 • 0
Poul Ejlersen

Havde fornøjelsen af at få 'hands on' med en i en Best Buy i USA, den er tynd og pæn og velkonstrueret, men selv til 600$ var jeg ikke fristet. det er 300$ mere (end f.eks. en 'standard Asus'), for design & et 12celle batteri, og det fra et firma, der ikke har erfaring i at bygge PC'er.
Til 6000 er det da helt urealistisk.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Jeg er for så vidt enig, men diskussionen var ikke så meget om prisen var for høj for det specifikke produkt, men om det var korrekt klassificeret som en netbook.

Ja det var den diskussion du startede op... Jeg diskuterede hvorvidt prisen gav mening eller ej - det mener jeg i øvrigt den gør. Ser du i forhold til eksisterende produkter er der umiddelbart et hul mellem de almindelige netbooks og så f.eks. Sonys Vaio. Det hul mener jeg så Nokia fint kan udfylde. Ved at tilbyde mange af de samme features som Sonys top-netbooks. Så jeg ser ikke grund til at mene prisen er for høj. Det konkurrerende produkt, der kommer Booklet'en nærmest er Sonys Vaio til omkring 10k. Så umiddelbart er Nokia faktisk billigere end markedstandarten.
Hvis man så ser på de andre netbooks, på markedet. Så skal du op i en prisklasse omkring de 4.500-5.500, før du begynder at nærme dig produkter, der giver mening at sammenligne med Nokias. Så hvis vi skal holde os til det objektive, er Nokia altså 4000-5000 billigere end dens direkte konkurrent. Og kun 500-1500 dyrere end produkter med markant dårligere specifikationer.

Netbookbetegnelsen blev indført til at dække små billige bærbare, for at adskille dem fra subnotebooks, som var lige så små bærbare, men som i deres prissætning var rettet mod businesssegmentet og ikke mod forbrugersegmentet.

Who cares? Nokia kalder den en "mini laptop"... Det er en lille bærbar computer - kald den hvad du vil...det ændrer ikke noget som helst.
Men okay, hvis det betyder så meget for dig, så lad os da bare kalde den en subnotebook - den kan jo køre et almindeligt OS. Så pedanterne blandt os vil sikkert blive glade, hvis vi kalder den en subnotebook.

Hvis du mener, at Booklet 3G er rettet mod forbrugersegmentet, så kald den en netbook, men hvis du mener, at den er rettet mod businesssegmentet, så kald det en subnotebook.

Jeg tror den er rettet mod begge segmenter. Den er kraftfuld og praktisk nok til at kunne markedsføres til erhvervslivet....og den er billig og smart nok til at kunne markedsføres til private.

 • 0
 • 0
Jens Schumacher

Den er på ingen måde rettet mod begge segmenter da den netop er langt fra kraftig nok til at kunne markedsføres til erhvervslivet.
Det er altså en atom maskine vi snakker om her.
Selv de dual core atom maskiner jeg har prøvet er efter min smag alt alt alt for svag til buisness brug.
Vil du ha noget til buisness (med samme batteri levetid) skal du altså over i en ultra low voltage Core 2 Duo eller lignende.
Atom er fun til at surfe lidt på med en lætvægts browser som chrome og en god add blocker... ikke andet.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Nu er der jo tale om en net....sorry...subnotebook...mini laptop...whatever... så det er ikke meningen du skal køre tunge applikationer på den. I forhold til erhverv er det meningen du skal kunne besvare dine mails på farten...lave lidt lettere tekstbehandling...køre en powerpoint-fremvisning...opdatere salgslister...osv.... Og alt det kan den altså fint trække.
Derudover har Nokia fornuftigt fat i business-segmentet i forvejen. Så det ville være dybt åndssvagt, hvis de lukkede den baby ud med badevandet, i deres forsøg på at indhente hvad de har tabt til Apple.

Du har ikke tænkt dig at købe en og fred være med det... Men lad os nu se om ikke der bliver solgt en enkelt eller to alligevel ;)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere