Nokia-smøl skyld i manglende WP7-telefoner med dual-core

Microsoft har bevidst udeladt dual-core-support i Windows Phone 7 Mango, da partneren Nokia ikke har hardwaren klar.

Microsoft kunne have understøttet mobiltelefoner med tokerne-processorer - dual-core - i sin seneste opdatering af Windows Phone 7-platformen, Mango.

Men selskabet valgte at lade være af hensyn til sin nye partner, finske Nokia, skriver WMPoweruser.com, der har oplysningerne fra en anonym kilde tæt på de to selskaber.

Nokia var nemlig ikke klar til dual-core-processorer i selskabets telefoner, og Microsoft ønskede ikke at give konkurrenter som HTC og Samsung en fordel.

Og det er angiveligt årsagen til, at der i skrivende stund ikke findes nogen Windows Phone 7-telefoner på markedet med tokerne-processorer.

»Samsung og HTC ville afgjort have lanceret dual-core-telefoner med Windows Phone i løbet af efteråret, hvis Microsoft understøttede det, da de to selskaber allerede sælger dual-core-telefoner på andre platforme (for eksempel Android, red.),« skriver WMPoweruser.com

Nokia har tilsyneladende skulle bruge ekstra tid på at indarbejde dual-core-processorer fra chipgiganten Qualcomm i sit eksisterende hardwaredesign.

Det betyder formentlig også, at 2012 byder på dual-core-telefoner med Windows Phone 7 fra både Nokia og andre producenter, der fremstiller telefoner med Microsofts mobilplatform.

Ifølge WMPoweruser.com har Microsoft en ambition om at sælge omkring 100 millioner Windows Phone-mobiler næste år.

Læs også: Windows Phone-salg faldt fra lidt til endnu mindre

Dermed har selskabet langt større forventninger til platformen end i år, hvor der for eksempel blev solgt blot 1,7 millioner enheder i tredje kvartal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Svend Eriksen

Selv gamle Windows Phone modeller med 1 GHz CPU kører fuldkommen flydende, så der er ikke det samme behov for nyere og hurtigere CPU'er som til Android. Min nye Nokia Lumia 800 har en 1,4 GHz CPU og kører fantastisk, men kun en anelse hurtigere end min kones HTC HD7, der har en 1 GHz CPU. Og det er helt sikkert ikke noget man bemærker, med mindre man sammenligner dem lige ved siden af hinanden.

 • 3
 • 8
Thorbjørn Andersen

Selv gamle Windows Phone modeller med 1 GHz CPU kører fuldkommen flydende, så der er ikke det samme behov for nyere og hurtigere CPU'er som til Android.

Fanboi-sludder. Android er ikke et tungt system. Min LG P500 - med en 600 MHz ARM kører fuldstændig flydende til normalt brug! Der hvor problemet kan komme er ved krævende 3rdparty programmer eller hvis man med browseren går ind på en tung side. Ved sidstnævnte har jeg ingen grund til at tro, at MS WP er meget hurtigere, da den kører på IE-teknologi, der mig bekendt stadig på mht performance ligger i den tunge ende.

Der er altid nogen, som uanset hvor lidt nødvendigt det er, gerne vil have en hurtig smartphone med dual core - og her kan Nokia så ikke levere - og at MS venter på dem er kun forståeligt. Nokia har jo næsten foræret MS hele deres biks.

Dermed siger jeg ikke, at din mobil er dårlig! Dens HW ligner vel meget den i N9, som bestemt lader til at være en rigtig god smartphone! Så vidt jeg forstår er det største problem med MS WP at der mangler software (nok fordi MS har forbudt Qt på deres WP). Jeg mener, at have læst, at WP har fået Wifi-hotspot nu - korrekt?

 • 8
 • 1
Venligst Slet Min Bruger

Android i sig selv fejler vel ikke noget - er det ikke nærmere alle de der irriterende lay-overs som Sense, TouchWiz og hvad har vi, der er problemet?

HTC har i øvrigt været medvirkende til sikkerhedsproblemer på både Android og WP nu. Det er ufatteligt, de ikke tager sig sammen.

Nå, men on-topic, så er der så vidt jeg har forstået allerede et Mango-build, der understøtter dual-core. Det er bare ikke rullet ud til kunderne, men mon ikke producenterne har fingrene i det?

Browseren i WP kører i øvrigt IE9 mobile og den fungerer glimrende. Jeg er ikke fan af IE9 på min pc, men på mobilen har jeg ingen problemer.

Der er ikke nogen Windows Phone der kører "fuldkommen flydende" Det kommer aldrig :-)

Jeg forstår ikke om det er en sviner, en joke om formuleringen eller hvad det er :)

 • 1
 • 0
Svend Eriksen

Fanboi-sludder. Android er ikke et tungt system. Min LG P500 - med en 600 MHz ARM kører fuldstændig flydende til normalt brug!

Ok. Min bedømmelse er efter at have set en Wildfire og den nye Wildfire. De kører rent elendigt, men jeg skal selvfølgelig ikke vurdere om din LG også gør det.

Med WP kører alle telefoner godt fordi der ikke er lagt alle mulige mærkelige skins henover. Det kan man lide eller ej (nørder vil formentlig foretrække Android), men jeg tror de fleste almindelige mennesker helst vil have et system, hvor man er sikker på at det kører optimalt uanset, hvad man vælger for en telefon.

Dermed siger jeg ikke, at din mobil er dårlig! Dens HW ligner vel meget den i N9, som bestemt lader til at være en rigtig god smartphone! Så vidt jeg forstår er det største problem med MS WP at der mangler software (nok fordi MS har forbudt Qt på deres WP). Jeg mener, at have læst, at WP har fået Wifi-hotspot nu - korrekt?

Bare rolig, jeg tager ikke anstød. Jeg ved at min mobil er fantastisk, for jeg har sammenlignet den med iPhone 4 og LG Optimus. Jeg har ikke set en mobil der kører bedre eller er flottere.

Der findes lige over 40.000 apps til WP. Om det er nok skal jeg lade være usagt. Jeg kan bare konstatere at jeg ikke rigtig mangler noget. :)

 • 1
 • 3
Svend Eriksen

Det er vel ikke et spørgsmål om at alle har behov for Dual Core, men nærmere om at Nokia endnu en gang er bagefter. Underligt - tænk hvis Vestas hver gang, var de sidste til at indføre ny teknologi.

Det synes jeg da ikke. Man kunne sige at det var underligt, hvis dual core var nødvendig for at køre WP ordentligt, men det er det ikke. Der er absolut ingen grund til at WP skal have dual core lige foreløbig. Ingen hastighedsmæssig i hvert fald.

Det bedste Nokia kan gøre er at levere de flotteste og hurtigste telefoner til billigste penge. Set fra dette perspektiv giver det rigtig god mening at anvende billigere CPU'er

 • 1
 • 4
Thorbjørn Andersen

Ok. Min bedømmelse er efter at have set en Wildfire ....

Problemet er blot, at jeg ikke rigtig kan bruge din bedømmelse til noget...

Grunden er at hver gang ordet MS kommer på banen på v2, så står du er du nemlig klar med pro MS / Windows debat-indlæg. Det her helt ligegyldigt om emnet hedder Windows og bærbar bundled eller om WP (måske) ikke sælger så godt som ventet (eller noget tredje/syvende om Windows.)

Ofte har du nogle saglige argumenter - men jeg kunne sagtens mistænke dig for at 'glemme' ting, der ikke passer så godt ind. Samtidig opfinder du her nærmest et argument om at Android skulle være sløvt. Hvis det passede ville de næppe have ca 50% af markedet!

På mange måder kunne du ligne en person, der har købt aktier i MS - alternativt vil jeg mene, at du er i gruppen 'MS fanbois' - og faktisk er det ikke kun hos linux- (og Apple-) folket, der findes fanatiske fans ...

 • 4
 • 1
Venligst Slet Min Bruger

Grunden er at hver gang ordet MS kommer på banen på v2, så står du er du nemlig klar med pro MS / Windows debat-indlæg. Det her helt ligegyldigt om emnet hedder Windows og bærbar bundled eller om WP (måske) ikke sælger så godt som ventet (eller noget tredje/syvende om Windows.)

Det er vel ikke anderledes end dem herinde, der primært poster anti-MS/Windows-indlæg. Ingen nævnt, ingen glemt.

I øvrigt mener jeg, at det er farligt at bedømme et produkts kvalitet baseret på udbredelsen af det. Jeg er sikker på, der er mange linux-folkene herinde, der er enige med mig på det punkt :-) Dermed ikke sagt at Android ikke er godt. Jeg har kun hørt gode ting om rene Android-telefoner, men som skrevet længere oppe, så er det OEM-producenternes eget lag, der giver en dårlig oplevelse. Det er ihvf. min erfaring.

Om Bo Grünberger har aktier i MS eller ej er vel ligegyldigt. Hans mening er lige så "rigtig" som alle andres.

Og ja, MS har også fanatiske fans.

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere