Nokia-prototype: Knæk din telefon for at bladre

Video: Nokias nye koncept kræver to hænder på enheden, men ingen fingre på skærmen. Man skal nemlig bøje enheden for at bladre.

Der findes knæklys og knækbrød… og nu knæktelefoner - sådan næsten da.

Nokias har i hvert fald offentliggjort et nyt koncept, hvor brugeren kan bladre gennem skærmbillederne ved at bøje kanterne af telefonen. Konceptet er just blevet fremvist på konferencen Nokia World, hvor Nokia også afslørede firmaets første telefoner, der kører Windows Phone-styresystemet. Det skriver Cnet.

Nokias nye kinetiske enheder har et fleksibelt display. Man skal dog have fat med to hænder og ved at bøje enhedeen kan man scrolle igennem musiklister og fotoalbum. Det var dog kun en prototype, der blev vist frem på konferencen.

Man kunne spekulere i, om Nokia forsøger at komme uden om at bruge en svirpe-bevægelsen til at udføre opgaver på dets telefoner med, i hvert fald til at låse telefonerne op med - den bevægelse har Apple nemlig netop fået patent på.

Se videoen af bøje-systemet her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Jeg så en video engang, hvor man bladrede ved at vippe telefonen hurtigt. Det kan man gøre med en hånd, og det behøver ikke fleksibelt kabinet og skærm.

Men eller synes jeg, at tendensen med, at der overhovedet ikke skal være knapper på telefoner er lidt overdrevet. Scroll/menu-knapper på siden eller undersiden vil være nemmere at bruge end håndbevægelser på skærmen. Evt kan rammen laves fleksibel, så hver kant fungerer som knap. Så skal man blot klemme sin telefon lidt for f.eks. at bladre.

  • 4
  • 0
Allan Soll

Jeg synes også det er ved at tage lidt overhånd.
Man kan knap røre ved sin telefon under samtale længere uden at komme til at aktivere kamera, åbne diverse programmer eller bladre i billeder og kontakter. Jeg er gået tilbage til min gode gamle Communicator telefon Nokia E52 til arbejdsbrug, hvor jeg ikke har brug for andet end at foretage og modtage opkald og kontrollere mails.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere