Nokia-prototype: Knæk din telefon for at bladre

28. oktober 2011 kl. 08:125
Video: Nokias nye koncept kræver to hænder på enheden, men ingen fingre på skærmen. Man skal nemlig bøje enheden for at bladre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der findes knæklys og knækbrød… og nu knæktelefoner - sådan næsten da.

Nokias har i hvert fald offentliggjort et nyt koncept, hvor brugeren kan bladre gennem skærmbillederne ved at bøje kanterne af telefonen. Konceptet er just blevet fremvist på konferencen Nokia World, hvor Nokia også afslørede firmaets første telefoner, der kører Windows Phone-styresystemet. Det skriver Cnet.

Nokias nye kinetiske enheder har et fleksibelt display. Man skal dog have fat med to hænder og ved at bøje enhedeen kan man scrolle igennem musiklister og fotoalbum. Det var dog kun en prototype, der blev vist frem på konferencen.

Man kunne spekulere i, om Nokia forsøger at komme uden om at bruge en svirpe-bevægelsen til at udføre opgaver på dets telefoner med, i hvert fald til at låse telefonerne op med - den bevægelse har Apple nemlig netop fået patent på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se videoen af bøje-systemet her.

Remote video URL

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
28. oktober 2011 kl. 17:12

Syntes efterhånden de mobiltelefoner kan for meget, i forhold til det man "normalt" bruger dem til. Det er da fint nok at kunne "vride" sin mobil, hvis man er til det og/eller har brug for den metode, men jeg har rigeligt i en der blot er trykfølsom, og gør det den så skal, enten det er SMS/MMS/Noter og andet.

2
28. oktober 2011 kl. 09:22

Jeg så en video engang, hvor man bladrede ved at vippe telefonen hurtigt. Det kan man gøre med en hånd, og det behøver ikke fleksibelt kabinet og skærm.

Men eller synes jeg, at tendensen med, at der overhovedet ikke skal være knapper på telefoner er lidt overdrevet. Scroll/menu-knapper på siden eller undersiden vil være nemmere at bruge end håndbevægelser på skærmen. Evt kan rammen laves fleksibel, så hver kant fungerer som knap. Så skal man blot klemme sin telefon lidt for f.eks. at bladre.

3
28. oktober 2011 kl. 09:55

Jeg synes også det er ved at tage lidt overhånd. Man kan knap røre ved sin telefon under samtale længere uden at komme til at aktivere kamera, åbne diverse programmer eller bladre i billeder og kontakter. Jeg er gået tilbage til min gode gamle Communicator telefon Nokia E52 til arbejdsbrug, hvor jeg ikke har brug for andet end at foretage og modtage opkald og kontrollere mails.

1
28. oktober 2011 kl. 08:25

Det må da være svært at betjene hvis telefonen er "stående" i stedet for "liggende".