Nokia planlægger at skære op til 15.000 globale stillinger

I en kommende fyringsrunde kan Nokia ende med at afskedige hele 15.000 globale stillinger, oplyser flere repræsentanter fra finsk fagforening. Nokia har ikke kommenteret rygtet, men bekræfter kommende samtaler med medarbejderrepræsentanter i omkring 30 lande

I takt med at den engang så hæderkronede mobilproducent Nokia har måttet se sig overgået af rivaliserende smartphoneproducenter, har livremmen måttet spændes. I Finland har Nokia derfor måttet lukke tusindvis af arbejdspladser det seneste årti.

Men snart står Nokia sandsynligvis til at skære 10.000 til 15.000 arbejdspladser globalt, hvilket er langt flere, end den finske teleproducent tidligere har meddelt. Det sker i kølvandet på købet af fransk-amerikanske Alcatel-Lucent, lyder det fra Nokias finske tillidsrepræsentant. Det oplyser Reuters.

En sådan nedskæring vil ifølge Nokias fagforening ramme hele 14 procent af virksomhedens verdensomspændende arbejdsstyrke på 104.000 ansatte. Nokia-ledelsen har endnu ikke kommenteret prognosen.

Læs også: Nokia vil tilbage på mobilmarkedet

»Vi har ikke hørt nogen officielle tal, men baseret på oplysninger fra vores fagforenings kontakter anslår jeg den samlede virkning af denne runde til at være omkring 10.000 til 15.000 job,« siger Risto Lehtilahti, tillidsmand på Nokias fabrik i Oulu.

Selvom Nokia endnu ikke har udmeldt et officielt tal, har man som del af et besparende initiativ allerede annonceret nye planer om 2.400 afskedigelser i Finland og Tyskland.

En talskvinde fra Nokia oplyser desuden, at man snart holder samtaler med medarbejderrepræsentanter i omkring 30 lande.

I USA har man allerede mærket den nye finske prioritering efter opkøbet. Ifølge foreningen Communication Workers of America (CWA), begyndte Nokia at skære i de amerikanske job for et år siden som forberedelse til fusionen med Alcatel-Lucent.

»Vi ved ikke, hvad Nokias plan er for den amerikanske arbejdsstyrke. De har allerede skåret 500 stillinger, og vi håber, det er alt, der vil blive taget væk«, siger CWA's repræsentant, Lisa Bolton, til Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Nobel

Nu skal man lige passe lidt på med dommedagsoverskrifterne, for Nokia overtog 52.000 medarbejdere ved fusionen med Alcatel-Lucent, så det er helt naturligt at der på et tidspunkt saneres i antallet af medarbejdere.

Så at Nokia fyrer omkring 14 procent af den samlede arbejdsstyrke behøver ikke være noget krisetegn, måske tværtom.


Og så en helt anden ting - Nokia vil jo vende tilbage til mobilmarkedet, og i den sammenhæng er der jo nogen der har beklaget at de ikke selv vil stå for produktionen.

Det er jeg ikke sikker på nødvendigvis er det store problem, hvis Nokia ellers sørger for at lave første klasses support af deres produkter, således at man ikke som Nokia kunde føler sig svigtet efter et år, når fabrikanten ikke gider lave updates til softwaren som andre fabrikanter (f.eks. fra Korea) har for vane.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere