Nokia på vej med en ny udgave af klassikeren Nokia 3310

Nokia har sikret sig opmærksomhed på Mobile World Congress ved at love at lancere en telefon, som skulle være en moderne udgave af Nokia 3310.

Hvordan sikrer man sig verdens-tech-pressens opmærksomhed på den store Mobile World Congress, hvis man er en tidligere gigant, som er gledet næsten helt ud i glemslen? For Nokia ser opskriften ud til at være en god dosis teknologinostalgi.

I hvert fald har det vakt opsigt, at Nokia ifølge VentureBeat vil præsentere en moderne udgave af klassikeren Nokia 3310 på selskabets pressekonference ved messen i Barcelona i slutningen af februar.

Nokia har varslet selskabets tilbagekomst på mobilmarkedet, efter selskabet først havde solgt mobilforretningen til Microsoft, som siden har droppet både Nokia-navnet og lukket det meste af det gamle Nokia.

Nokia har allerede afsløret, at der kommer en ny Android-baseret topmodel kaldet Nokia 6, som får selskab af Nokia 5 og Nokia 3, som er henholdsvis til mellemsegmentet og lavprissegmentet for Android-smartphones.

Understøttelse af netværk?

Men Nokia vil altså også - ifølge VentureBeat - lancere en telefon, som angiveligt ikke er en smartphone, men til gengæld vil være en moderne version af Nokia 3310, som sammen med forgængeren Nokia 3210 er de mest ikoniske Nokia-modeller fra Nokias guldalder, hvor det var Nokia, der solidt dominerede det europæiske marked.

Eksempel på et meme, hvor Nokia 3310's sagnomspundne holdbarhed sammenlignes med Apple iPhone. Illustration: Knowyourmeme.com

Siden har idéen om Nokia 3310 levet videre i kraft af internetmemes, som har spillet på telefonens ry for at være nærmest umulig at destruere - nok hjulpet godt på vej af, at især Apples iPhone har haft ry for at være skrøbelig.

Ud over at sikre Nokia opmærksomhed omkring lanceringen af Android-telefonerne, så kan den 3310-inspirerede telefon med en vejledende pris på cirka 450 kroner eksklusive moms måske også appellere til et segment, som har behov for en ekstra telefon, der kan holde batteri meget længere end en typisk smartphone.

Nokia har ikke oplyst, hvilke moderniseringer der vil være foretaget, som blandt andet kan involvere hvilke typer mobilnetværk, telefonen understøtter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Sorensen

Fedt at den kommer tilbage. Jeg savner til tider en telefon der ikke er meget mere end en telefon.

Forestil jer det usansynlige at 20% af befolkningen strømmer ud og investerer i en Nokia 3310.

Så får rejsekort(tjek udvej), dsb, movia etc.(smartphone apps), parkering københavn og frederiksberg(smartphone apps fra private aktører...), mobilepay, osv. osv. osv. meget travlt med at finde på en alternativ løsning til de 20%.

Alternativt vil politikerne fortælle folk at de må følge med udviklingen og kun købe telefoner med IOS, Android eller Windows på? De samme politikere vil sikkert også gerne have en digital valuta der er bundet op på samme 3 platforme.

Desuden er det en smule problematisk kun at levere løsninger til 2-3 aktører (Apple, Google og Microsoft).

Jeg har selv en smartphone fra Jolla med Sailfish OS på. Her har man dog ikke mulighed for at bruge alle disse apps som vores skattekroner bliver brugt på. Med mindre man henter dem ned fra en russisk app store med android apps på. Og det gør man ikke.

 • 3
 • 0
#3 Ivo Santos

I mange år har vi fået at vide at vi skal gå efter A mærke køleskab eller A mærke elpære, og det er vel også fint nok.

Men hvad med A[+++] mærke mobil. en mobil telefon som skal oplades hver eneste dag kan næppe klassificeres som A mærke, men nærmere F mærke. Nu ved jeg så ikke hvor tit man skal oplade en Nokia 3310, men på den der Nokia 108 jeg lige har bestilt så burde den kunne køre i 3 uger før den skal oplades, og det kan man da vist godt kalde for en A++ mobil.

 • 0
 • 0
#6 Christian Nobel
 • 1
 • 0
#8 Deleted User

Den kunne også fås i en version der hed Nokia 3330.

Indeni var det nøjagtigt samme print, dog med 4mbyte flash i stedet for 3310 som havde 2 mbyte.

Den havde også skærm med bedre "opløsning" hvis man kan kalde det opløsning.

Alt sammen fordi den havde WAP.

Så allerede dengang havde man brug for data.

 • 1
 • 0
#9 Christian Nobel

Nokia 3310 kan vel ikke alverden med 3/4g. Det er så vidt jeg husker en telefon der kan sende SMS og spille snake. Behovet for at kunne håndtere data er derfor meget lille.

Du har ikke fanget pointen.

Den kan slet ikke bruges på 3/Oisters netværk, da det kun er en 2G telefon.

For folk der er kunder hos 3/Oister, men som ikke har behov for data, kunne en revideret udgave med 3/4G være relevant.

 • 2
 • 1
#10 Lasse Mølgaard

En lille tanke... Det kan godt være at telefonen har fået par forbedringrr:

Lad os starte med en måske lidt mere energi effektiv chipsæt, så den bruger mindre strøm. Og hvad er der lavet af forbedringer på batterifronten? Mere strøm på batteri -> længere levetid.

Se det var blot to vinkler på hvor der kan være sket ting siden den oprindelige 3310. :-)

Så strømforbrug? Med lidt held, klare den sig bedre end originalen. :-)

 • 0
 • 0
#12 Morten W. Jørgensen

Man kunne forestille sig, at de laver telefonen, så den ser ud som den gamle 3310, men kan åbnes for at afsløre en større trykfølsom skærm, som man kun ser et udsnit af, når telefonen er lukket.

Det ville nok medføre en forringelse af dens anvendelighed som hammer, og den mulighed er vi stadig mange der holder af!

Men ellers er jeg enig! Jeg ville elske en flip cover android dual sim telefon!

 • 2
 • 0
#13 Christian Nobel
 • 2
 • 0
#15 Christian Nobel

Er 4G ikke stadig et rent data-net uden mulighed for "almindelig" (ikke voip) tale?

Jo, men teleselskaberne vil rigtig gerne have flyttet tale over på VoLTE, da det frigiver dem kapacitet, og i øvrigt bedre batterilevetid.

Og nu skrev jeg sådan set 3/4G, ikke kun/nødvendigvis 4G, men stadig en væsentlig forskel til en 2G telefon som slet ikke kan bruges på 3's netværk.

 • 0
 • 0
#16 Jesper Mørch

Jo, men teleselskaberne vil rigtig gerne have flyttet tale over på VoLTE, da det frigiver dem kapacitet, og i øvrigt bedre batterilevetid.

Og nu skrev jeg sådan set 3/4G, ikke kun/nødvendigvis 4G, men stadig en væsentlig forskel til en 2G telefon som slet ikke kan bruges på 3's netværk.

Du har da helt ret, Christian. Som 3-kunde ved jeg, at de arbejder for at få talen over på VoLTE. Først med app til iPhone (pga. antennen til 2/3G), og senere også til Android.

Bortset fra det, har jeg faktisk brugt en 2G-mobil med et simkort fra 3. Tidligere benyttede de TDC som roaming-partner, nu er det tilsyneladende TT. Der står i hvert fald sommetider 3 / Telia på skærmen.

 • 0
 • 0
#17 Dave Pencroof

Det er da vist ikke chippen der bruger mest strøm på en smartphone, men skærmen og tænd/sluk af samme, det er jo vildt som de skærme bruger strøm ! Ligeledes må en smartphone ingen vægt have, masser af skærm/elektronik/baggrunds-app's/mange DPI og små batterier ! Alle smartphones kan i dag vildt meget mere end 95 % bruger dem til, det er sociale medier primært !

Kan man så også forhåbe sig på at antennen vil være markant bedre end det lussede skidt de andre sætter i i dag, for at holde priserne nede eller profitten oppe, for kunderne prioritere andre ting end et godt signal og en god rækkevidde, men brokker sig når de ikke kan komme i forbindelse når lukommet brænder !

Min Nexus 6P med næsten alt på laveste blus skal nu have strøm næsten hver dag, og jeg er aldrig på sociale medier og ringer ikke meget samt bruger pc'en til at se YT og film ol på !

 • 0
 • 0
#18 Christian Nobel

Er disse to udsagn ikke ret selvmodsigende:

Det er da vist ikke chippen der bruger mest strøm på en smartphone, men skærmen og tænd/sluk af samme, det er jo vildt som de skærme bruger strøm !

vs

Min Nexus 6P med næsten alt på laveste blus skal nu have strøm næsten hver dag, og jeg er aldrig på sociale medier og ringer ikke meget samt bruger pc'en til at se YT og film ol på !

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere