Nokia på vej med bandit på 6 tommer

20. august 2013 kl. 13:579
Nokia tester i øjeblikket en 6 tommer stor telefon baseret på Windows Phone. Den nye kæmpetelefon går indtil videre under kodenavnet 'Bandit'.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den finske mobiltelefonproducent Nokia er snart klar med en ny, stor satsning. I hvert fald stor i ordets bogstavelige forstand.

Den kommende kæmpetelefon skal være en konkurrent til Samsungs Galaxy Note og vil have en skærm på hele 6 tommer. Det erfarer The Verge.

Ifølge oplysninger, som The Verge er i besiddelse af, vil den kommende telefon have en skærm med 1.080 p opløsning og vil ifølge blive den første i en lang række af planlagte telefoner med fuld HD. 'Bandit' vil ligeledes komme med en Qualcom Snapdragon quad-core processor.

Telefonen vil komme med et kamera på mindst 20 megapixel og vil ifølge The Verges oplysninger være en tynd letvægtstelefon, der kan ramme de amerikanske butikshylder inden udgangen af 2013.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
21. august 2013 kl. 13:33

Problemet med Nokia er Microsoft!! windows phone 8 er langt fra hvad man kan forvente sig af et operativ system. Det er fuld af huller, der er ikke nok apps, og ingen fornyelse. ydermere har nokia også problemer med kvaliteten af deres telefoner, jeg har nu haft 3 lumia´er, og den eneste der har virket bare nogenlunde er 820´eren for 920 var da ved gud noget værre lort. Nokia virker til at være af den overbevisning at kamera er deres et og alt, hvilket i min optik er noget vrøvl. Nokia kunne lave gode produkter hvis de udnyttede deres ressourcer ville de nok ikke stå i så svær en situation, men når de kun brander deres kamera er det klart at det er svært at få kunder.

Nokia vågn op vi lever ikke i 90´erne længere!

10
22. august 2013 kl. 07:18

Jeg mener faktisk at Nokia og Microsoft er et perfekt match; de er begge innovative og om 1-2 år følger softwaren vel omsider med hardwaren. Bevares; Windows Phone 8 svare vel funktionsmæssigt lidt til Android 2 / iOS 2-3 stykker og der er en del oplagte quick wins som man kan undres hvorfor de ikke bare ruller ud .. men kommer tid ..

8
21. august 2013 kl. 08:54

De har fået overbevist folk om at større skærm = bedre telefon, lidt i stil med at de har overbevist folk om at flere megapixels = bedre kamera.

Man må indse at ved 6 tommer, så er det blevet til en tablet med telefon.

6
20. august 2013 kl. 23:09

Har selv en Note, og jeg er 178 høj. Den passer fint i en bukse- eller skjortelomme.

Den store skærm er fantastisk til at surfe med, til at spille med, til at læse med og som GPS. Det er dejligt at have alle de muligheder på sin telefon i stedet for at skulle slæbe en ekstra tablet rundt.

Så min næste telefon skal faktisk være endnu større. Nogle mennesker finder det pinligt at stå med en stor telefon ved øret. Det er derfor dejligt at kunne berette at der ikke er nogen omkringstående der er faldet omkuld i chok når de har set dette vanartede syn.

Faktisk bliver SAR-værdien mindre når antennen bliver større, så min Note stråler under halvt så meget som en iPhone. Ikke at det har den vildt store betydning -

4
20. august 2013 kl. 16:26

At basere sit produkt på folk der har gigantisme...

All power to them... Men tror der er for få af dem til at det bliver et hit for Nokia...

Men i det mindste kan man nu købe deres 310er der er en ret fint telefon til luditerne... (Ingen wifi og ingen 4G)...

2
20. august 2013 kl. 15:49

Jeg forstår ikke segmentet for phablets. Hvem er det?

3
20. august 2013 kl. 16:12

Det kan f.eks. være folk med store hænder, der synes en "normal" telefon forsvinder i hånden. Jeg er 2m høj og kan ikke holde ordentligt fast på de små telefoner (eller, det kan folk jo heller ikke selv med små hænder ;) ) Min Note sidder nærmest fast mellem tommel-led og første fingerled, så selv hvis jeg slapper af i hånden bliver den hvor den skal være. Mine venner holder den i 2. fingerled og skal aktivt holde den fast. Små telefoner rammer mig midt på 1. fingerknogle og kan derfor ikke holdes ordentligt fast. Jeg har ikke tabt min mobiltelefon nogensinde og kommer sikkert heller ikke til det :)

At skærmen så automatisk bliver større tilfredstiller bare min indre visuellofile tendenser ;)

Dog synes jeg ikke formatet skal være større end min note, den ligger perfekt i lommen og i hånden, IMO. Banditten lyder ellers lækker hvis den ikke bliver for stor.

1
20. august 2013 kl. 14:47

Hvis en 6" telefon nogensinde skal finde vej til almindelige lommer så skal den under alle omstændigheder have en ultra ultra tynd ramme. Det er desværre ikke noget Nokia er kendt for at lave. Jeg vil vædde en kasse god whiskey på at den bliver et flop.