Nokia overtager norsk open source-firma

Mobilgiganten Nokia har budt trekvart milliard kroner for den norske software-virksomhed Trolltech. I Norge er der begejstring.

I et kundebrev fra den norske softwarevirksomhed Trolltech udsendt i dag, fremgår det, at den finske mobilgigant Nokia netop har budt på den norske virksomhed.

Trolltech laver blandt andet Qt-programmerings-frameworket, som allerede indgår i Nokias PC-Suite. Hos Trolltech er man glade for budet. I kundebrevet står der således:

"Vi er sikre på, at med Nokia, vil det være muligt at accelerere vores cross-platform software-muligheder og få Qt og Qtopia til at vokse væsentligt på markederne for desktop og mass-volume enheder."

Af brevet fremgår det endvidere, at Nokia vil overtage licensstyringen i forhold til Trolltechs produkter - både i forhold til kommercielle og open source-licenser. Og endeligt understreges det, at Nokia-overtagelsen først skal godkendens af Trolltechs aktionærer.

Nokias tilbud lyder på trekvart milliard kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Dahl Nyerup

Jeg er ikke helt sikker på at Nokia nødvendigvis ønsker OpenMoko slagtet hurtigst muligt. Jeg tror sagtens Nokia kan drage nytte af en open source udviklingslegeplads med mange deltagere, hvad enten den er deres egen eller en konkurrents.

For øjeblikket appellerer OpenMoko trods alt ikke til Nokias bredeste markedssegmenter, så det er vel ikke utænkeligt at Nokia har tænkt sig at se tiden an og prøve at få noget ud af at se til fra sidelinjen og lade projektets kreativitet folde sig ud?

  • 0
  • 0
#3 Esben Damgaard

Jeg tror nu heller ikke Nokia vil feje OpenMoko af banen, da der bliver arbejdet en del fra OpenMoko på at lave libraries der kan bruges af mange telefoner, ikke kun dem med OpenMoko på. Og da Nokia åbenbart allerede bruger open source, vil de sikkert også kunne nyde godt af disse biblioteker.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere