Nokias topmodel Lumia 925 lander i Danmark 15. august

Nokias nye Windows Phone 8-flagskib Lumia 925 kommer til Danmark 15. august. Skarpere billeder og lavere vægt skal overbevise danskerne om at hoste op med 4.499 kroner.

Torsdag den 15. august sætter Nokia sin nye Windows Phone 8-topmodel Lumia 925 til salg i danske butikker. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»Nokia Lumia 925 er en efterfølger til den anmelderroste Lumia 920, og hvor Lumia 920 var udført i gennemfarvet polycarbonat, så har Nokia givet Lumia 925 en designopdatering med aluminium som en del af produktporteføljen samt gjort smartphonen både tyndere og lettere. Lumia 925 har også fået en ekstra linse i Carl Zeiss-objektivet, og ved at gå fra fem til seks fysiske linser står billederne skarpere end nogensinde,« lover Nokia i pressemeddelelsen.

Forgængeren Lumia 920 vakte opsigt med et potent 8,7 megapixel kamera med mekanisk billedstabilisering. Også den indbyggede mulighed for trådløs opladning måtte konkurrenterne kigge langt efter.

Læs også: Nokia Lumia 920's nattesyn er næsten for meget af det gode

Ikke alt var dog lutter lagkage for Nokia Lumia 920. Her på Version2 kunne vi skrive historien om, at nogle kunder havde problemer med uprovokerede genstarter og snavs på frontkameraet.

Læs også: Danske Lumia 920-kunder ramt af kamerasnavs og spontan genstart

Med Lumia 925 dropper Nokia den indbyggede mulighed for trådløs opladning og bringer dermed vægten af telefonen ned fra 185 gram til 139 gram. Vægten var ét af de kritikpunkter, der ofte blev fremhævet i anmeldelserne af forgængeren Lumia 920.

Vil du lade 925'eren trådløst op med den særlige Fatboy-opladerpude, kan det godt lade sige gøre, men så skal du investere i et eksternt cover til telefonen.

Mens kameraet har fået en ekstra linse sammenlignet med 920'erens, har Nokia også tilføjet software-funktionen Smart Cam, som automatisk tager ti billeder for hvert tryk på udløseren. Derefter kan brugeren sætte Lumia 925 til automatisk at vælge det bedste foto. Smart Cam skulle være på vej som en opdatering til tidligere modeller, herunder Lumia 920.

Den vejledende udsalgspris for telefonen bliver 4.499 kroner, og Version2 forventer at få et eksemplar forbi redaktionen til afprøvning.

Du kan læse mere om specifikationerne i pressemeddelelsen fra Nokia.

Topmodellen ligger klar i butikkerne den 15. august

København, Danmark –Torsdag den 15. august går startskuddet for salgsstarten af topmodellen Nokia Lumia 925 i Danmark. Dermed er der godt nyt for de mange danskere, der sætter pris på lækkert design, et enkelt og innovativt styresystem samt muligheden for at tage billeder i verdensklasse.

Nokia Lumia 925 er en efterfølger til den anmelderroste Lumia 920, og hvor Lumia 920 var udført i gennemfarvet polycarbonat, så har Nokia givet Lumia 925 en designopdatering med aluminium som en del af produktporteføljen samt gjort smartphonen både tyndere og lettere. Lumia 925 har også fået en ekstra linse i Carl Zeiss-objektivet, og ved at gå fra fem til seks fysiske linser står billederne skarpere end nogensinde.

Ud over opdateringerne på hardware-siden, så kommer Lumia 925 med software-opdateringen Lumia Amber, der giver nye spændende fotofunktioner. Med applikaitonen Nokia Smart Cam tager man automatisk ti billeder, hver gang man trykker på udløseren, og dermed kan man sætte Lumia 925 til automatisk at vælge det bedste foto. Man kan også slippe kreativiteten løs og bruge de ti billeder til at tilføre effekter i billedet som eksempelvis bevægelse eller vælge det bedste ansigtsudtryk på hver enkelt person i et gruppebillede og sætte sammen til ét billede.

  • Med Lumia 925 har vi gjort det sjovere at tage gode billeder. Nokia har udviklet den prisvindende kamerateknologi PureView, som sørger for at få det bedste ud af de øjeblikke, der betyder noget for dig. Eksempelvis finder du ikke et smartphone-kamera på markedet, der kan måle sig med vores topmodeller, når det kommer til at tage billeder i mørke omgivelser, siger Edvard Berström, der er kommunikationschef for Nokia Skandinavien.
    Lumia 925 ligger klar i butikkerne den 15. august og får en vejledende pris på 4.499 kroner inklusiv moms. Hvis man vil sikre sig en Lumia 925 på dagen for salgsstart, kan man fra i dag bestille smartphonen på operatørernes hjemmesider eller i de fysiske butikker.

Lumia 925 i aluminium kommer i farverne hvid og grå, mens den sorte udgave er omsluttet af mørkt aluminium og har sorte knapper på siderne. For de, der gerne vil tilføje farve eller trådløs opladning til smartphonen, kan man købe et specielt cover i farverne gul, rød, hvid og sort. Lumia 925 kan også bruges sammen med den lækre trådløse opladerpude fra Fatboy.

Nokia Lumia 925

Operating system
Windows Phone 8
HERE location and mapping services
Free global HERE Maps and HERE Drive+;Free HERE Transit available in the Store
Display
4.5” AMOLED WXGA (1280x768), 2.25 D sculpted Gorilla 2 Glass, ClearBlack, High Brightness Mode, Sunlight Readability, Super Sensitive Touch for glove and nail usage
Battery
2000 mAh battery, Wireless Charging supported via an accessory cover
Processor
1.5 GHz dual-core Snapdragon
Main camera
PureView 8.7 MP with Optical Image Stabilization, Autofocus, short pulse high power dual LED flash, most advanced lens technology, 1080p HD video at 30fps with Optical Image Stabilization. Includes Nokia Smart Camera mode.
Front facing camera
1.2 MP wide angle
Memory
1GB RAM, 16 GB internal memory; 7 GB free SkyDrive cloud storage
Networks:
GSM 850(5), 900(8), 1800(3), 1900(2), WCDMA, 2100(1), 1900(2), 850(5), 900(8), LTE 2100(1), 1800(3), 2600(7), 900(8), 800(20)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Lund Stocholm Blogger

Det er ikke støv. Det er dig anno 2013.

Hahaa ... ja, det kan du have ret i. Hvis jeg var mere aktiv på Instagram eller Facebook, så kunne man også opfatte støv-opbygning i linsen som Nokias "hardware"-implementering af Sephia-filteret ... så sparer man jo 6 sekunder, når man ikke behøver manuelt at pådutte filtret inden verdens mest unikke øjeblik(ke) postes på de sociale medier.

:-)

  • 0
  • 0
Henrik Rasmussen

Min 920'er har også støv på linsen. Jeg bruger det ikke alligevel, så jeg er lidt ligeglad med det. Desværre er NFC'en også ustabil. Jeg mistænker at årsagen er den samme, men jeg er i tvivl da en genstart får den igang igen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere