Nokia: Microsoft har været en sløv Windows Phone-partner

30. juli 2013 kl. 08:5018
Nokia forsøger nu at ændre mentaliteten i Microsoft, som ifølge den finske selskab ikke har været hurtig nok til at få de rigtige apps klar til Windows Phone-platformen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom Nokia på det seneste har kunnet fremvise relativt pæne salgstal for selskabets Lumia-telefoner, er det stadig op ad bakke for Nokia i kampen mod Apple og Samsung.

Men Nokias nære partner på den rejse, Microsoft, har ikke været god nok til at hjælpe det finske selskab fremad.

Det fortæller vice president i Nokia, Bryan Biniak, i et interview med International Business Times.

Særligt har Microsoft været for sløv til at få de rigtige apps klar til Windows Phone-platformen, som Nokia siden 2010 har satset alt på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi prøver at udvikle den kulturelle tankegang (hos Microsoft, red.) til at sige, at 'tiden er en afgørende parameter'. Det er ikke godt nok at vente til udgangen af regnskabsåret med at nå målene, når jeg skal sælge telefoner i dag,« siger Bryan Biniak til International Business Times.

Da Microsoft lancerede Windows Phone 8 i efteråret 2012, blev selskabet blandt andet kritiseret for ikke at have en populær app som Skype klar. Cirka samtidig lancerede Nokia sin Lumia 920 samt flere andre telefoner med Windows Phone 8.

»Vi sender jævnligt nye enheder på markedet, og for hver nye enhed gælder det, at hvis der mangler en app, som nogen har brug for, er det en forspildt mulighed for et salg,« siger Bryan Biniak.

Du kan læse hele interviewet hos International Business Times.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
31. juli 2013 kl. 13:40

men når den først er kommet i gang, så er det bare med at holde fast.

Jamen Windows 8 er jo netop et tegn på at man har omgået supertanker syndromet. På rekord tid har man gentænkt og revolutioneret ideen om brugergrænse fladen i Windows. Jeg tror ikke der er tale om sløvhed fra MS side. Jeg tror i højere grad de vil have en markedsplads af apps og services der er i symbiose med deres operativ system, hvor det ikke er nødvendigt for MS at investerer i udvikling af Apps.

Jeg tror situationen er den, at MS ikke er vant til at være underdog. Det er simpelthen for mange år siden, at MS skulle kæmpe for dominansen på OS markedet. Den gang var markedet også helt anderledes. Som underdog skal MS konkurrere helt anderledes. Som underdog skal man levere et produkt der kan løse nogle problemer som ingen af konkurrenternes produkter kan.

Det er meget klogt set af dem at de tvinger folk over i "Metro" interfacet, og på den måde laver konvergering af platformene, men det kan også gå hen og blive et stor ulempe for dem. Windows har jo ikke ændret sig så radikalt før, så hvis brugerne bare kan undvære desktop maskinen helt, så har de brændt deres guldkalv og står på den måde som en helt ny spiller på markedet. Deres windows startegi er enormt sats. Det minder lidt om det Nokia (Elop) gjorde. Clean slate. Vi starter noget nyt og reducerer legacy produktet til netop det.... Legacy.

Jeg har læst utallige artikler, der henvender sig til Windows desktop brugergrænsefladen med en retorik der giver indtryk af gammel teknologi. Selvom MS ikke har haft et "Burning platform memo" så er resultatet det samme.

11
30. juli 2013 kl. 19:30

burde de ikke have undersøgt og opdaget den slags, inden de valgte at lægge hele deres virksomheds fremtid i hænderne på M$?

12
30. juli 2013 kl. 22:26

burde de ikke have undersøgt og opdaget den slags, inden de valgte at lægge hele deres virksomheds fremtid i hænderne på M$?

Microsoft har jo historik for at agere som en Supertanker, der kan være meget langsom om at dreje, men når den først er kommet i gang, så er det bare med at holde fast. Der er vel ingen tvivl om, at Microsoft vil Windows Phone ... så Nokia har måske accepteret, at der går lidt tid inden supertankeren har fået den rigtige retning for boven.

13
30. juli 2013 kl. 23:27

Microsoft har jo historik for at agere som en Supertanker, der kan være meget langsom om at dreje, men når den først er kommet i gang, så er det bare med at holde fast

Måske, men situationen er denne gang efter min mening noget anderledes. De har ind til videre kunne bygge på deres markeds situation med hensyn til Windows, det kan de ikke på mobilmarkedet. Her skal de faktisk kæmpe "med omvendt fortegn", her de faktisk den lille og skal konkurrere mod markeds dominerende firmaer. De forsøger at kæmpe med samme fortegn som på Windows ved at bygge på deres dominans inden for Office applikationer og bruger det som argument for at vælge deres mobile platform, men det er en helt forfejlet strategi. For det første gør de det ikke en gang halvhjertet, det er måske nemmere at håndtere MSOffice dokumenter i de konkurrende produkter og så har de efter min mening helt misforstået markedet, det globale mobile marked er fløjtende ligeglad med MSOffice, de vil bare kunne se dokumenter og det kan man sagtens uden Microsoft.

Hvis de ikke passer meget på udviklingen mister de måske endda "PC markedet". Jeg tror at tiden hvor man er "religiøs" og altid sværger til én leverandør er ved at være historie. Fremtidens brugere vil kunne få adgang til information og så er de faktisk ligeglade med leverandøren.

Sjovt nok har Bill Gates forudsagt udviklingen "Information at your fingertips" er et begreb som jeg mener han har sagt. Tja, det er det vi ser, sjovt nok har MS helt overset den udvikling. Jeg tror at det er konsekvensen hvis man blindt forsøger på at malke et marked og krampagtigt vil holde fast ved det man har.

3
30. juli 2013 kl. 11:03

det største problem er den måde man har valgt de udgive opdatering på.

fatter ikke man ikke bare går på windowsupdate og henter sidste opdatering eller man kan vente på operatøren , at man ikke bare kan hente opdatering når den er frigivet er broken by design.

Hvis der ny kommer en ny feature kan man så gætte sig til hvornår den kommmer

1
30. juli 2013 kl. 10:31

der mangler jo mange relevante apps før jeg skulle nyde noget. Men Nokia burde jo også vide, at den eneste måde at presse MS på er ved at begynde at flirte med konkurrerende systemer til windows.. Så skal de nok vågne op. Ganske som Samsung har gjort med Google og tidligere nokia folk gjorde med meego..

14
31. juli 2013 kl. 02:16

Hvad med dig?

Stabilitet Notifikationer VPN Dropbox Sonos Gmail App Youtube Hangouts Streetview (måske virker det i browseren ?)

15
31. juli 2013 kl. 12:21

Som app udvikler vil jeg sige at M$ kunne starte med IKKE at kræve penge for os udvikler som kun udgiver gratis programmer.

Det øjeblik man ændre sin politik, kan de begynde at opkræve et gebyr. Omvendt, så ønsker man sig at der skal komme en større brede i apps, derfor kunne det være at man, såfremt det ikke kostede penge, tiltrak nye udviklere.

@Heine: på windows phone 8 har du stabilitet, notifikationer, vpn, dropbox integration og youtube.

5
30. juli 2013 kl. 12:27

Mangler:

  • en god vinkælder app
  • En god standard kalender (bruger Calender Pro)
  • En emulator til Android apps :)

YouTube findes

6
30. juli 2013 kl. 13:05

Hvis man (som jeg) ikke har meget specifikke behov til apps, så er man fuldt dækket i Windows Phone, men som Mark skriver, så er der nogle specielle niche-apps som er helt fraværende og det kan være rigtig træls.

Det er jo nok desværre et vedvarende problem indtil markedsandelen bliver så stor, at man for alvor kan trække udviklere til WP, og der er vi nok endnu ikke. Dog er jeg optimist. WP har en ret god vækst, og ligger i flere væsentlige lande omkring 10% (USA som en væsentlig undtagelse).

Jeg er glad for WP og har brugt det siden november '10, og særligt efter Nokia for alvor er trådt til er der kommet nogle kvalitetsapps som fuldt kan konkurrere med iOS og Android. Især Nokias Drive+, Transport og deres fotoapps synes jeg er gode.

10
30. juli 2013 kl. 14:36

@Bo

Jeg kan se at kantar henter data fra kantarworldpanel, der er et forbrugerpanel. statcounters data er målte data.

Jeg hverken kan eller vil gøre mig til dommer over hvem der er tættest på sandheden, men man kan konstaterer gennem en simpel google søgning at kantar har flere findings tilbage i juni, april etc. der spår en stor fremtid for windows phone.

https://www.google.com/search?q=kantar+microsoft

2
30. juli 2013 kl. 10:57

Det er jo år tilbage?