Nokia lurer på ny 10-tommer Windows 8-tablet under juletræet i år

Nokia ser ud til at være på vej ind på tablet-markedet med en ARM-baseret Windows 8-tablet, som kan være klar inden jul.

Nokia kan være på vej med selskabets første bud på en tablet. Det rapporterer flere underleverandører af komponenter ifølge Digitimes.

Den slags rygter skal altid tages med et gran salt, men hvis de taler sandt, så vil der være tale om 10 tommer tablet baseret på en dobbeltkerne-processor fra Qualcomm.

Det måske mest bemærkelsesværdige er dog, at tabletten vil køre ARM-udgaven af Windows 8, som Microsoft ventes at lancere mellem sommer og efterår i år.

Ifølge The Verge kan der være tale om, at Nokia vil benytte Qualcomms Snapdragon S4, hvis Nokia vil lancere tabletten i fjerde kvartal i år.

Ifølge Digitimes har Nokia indgået kontrakt med Compal Electronics om produktion af 200.000 enheder i det første oplag af tabletten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Bjørn Froberg

Hvis den bare deler lidt design-træk til med f.eks. Nokia N9 så er jeg solgt på udseendet alene.. dog er jeg meget i tvivl mht. windows 8..

Gad vide om man kunne smide et andet OS på bæstet..

Michael Degn

Ja, N9 er lækkert design. Jeg kan godt forestille mig, at en Nokia tablet vil læne sig op ad det design.

Du skal dog ikke regne med at kunne smide et andet OS på maskinen. Microsoft har acceptedet, at på x86/x64 platformen skal Secure Boot kunne deaktiveres, så det er muligt at installere f.eks. Linux. Derimod forlanger de at på ARM platformen skal bootloaderen være låst - så det er no go at installere et andet OS.

Bjørn Froberg

Forholder mig enormt skeptisk over for Windows 8, endnu. Nuvel, jeg har endnu ikke en tablet, men skulle man have sådan en fætter, så ville det ikke umiddelbart gøre mig noget at den er lavet af Nokia.

Min n9'er er ikke til at slå ihjel, nærmest.

Martin Eskildsen

Min N9 er uden sammenligning den "lækreste" telefon jeg har ejet -- og set, for den sags skyld. Det er, som så mange før mig har konstateret, nærmest en tragedie at Nokia ikke havde mod til at gå hele vejen med den platform. Bevares, den er ikke perfekt og nogle ting fungerer bedre på andre platforme/modeller -- men helhedsindtrykket er så helt igennem imponerende.

Jeg købte den efter at have leget med den i fem minutter i butikken; totalt solgt. Sådan har jeg aldrig haft det med en mobil før. Og, desværre, så får jeg det måske aldrig igen.

Til sammenligning købte jeg en Motorola XOOM nogle måneder før med Android Honeycomb. Slet ikke en dårlig tablet, og slet ikke en dårlig Android version, men der var bare ikke rigtig nogen følelse af "excitement", intet "wow, hvor lækker!". Med min N9 er den følelse der dagligt.

Alle de Nokia folk, der har været med til N9, kan stå med rank ryg og være stolte. Jeg er imponeret over hvad de kunne formå med et 1. generationsprodukt.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017