Nokia Lumia-telefon med 41 megapixel-kamera kommer til juli

Nokia ser ud til at være klar til at overføre det specielle kamera fra Pureview 808-telefonen til en Lumia-telefon, som kommer til juli ifølge flere kilder.

Nokia overraskede mange, da selskabet i februar 2012 annoncerede en mobiltelefon med et kamera, hvor sensoren kunne opfange hele 41 megapixel. Det overraskende var ikke kun den exceptionelle kamerasensor, men også at telefonen brugte Symbian-styresystemet, som Nokia et år tidligere havde droppet.

Læs også: Ny rekord: Nokia lancerer Symbian-telefon med 41 megapixel-kamera

Nu ser det imidlertid ud til, at det specielle kamera kommer til Nokias Lumia-telefoner, der er baseret på Windows Phone. Det skriver Mobile Geeks.

Selvom billedsensoren kan opfange 41 megapixel, så er den maksimale opløsning, som ét billede kan tages med, på 34 megapixel. En del af det, der gør kameraet specielt, er imidlertid, at det kan variere opløsningen og bruge de ekstra pixel til skarpere billeder i lavere opløsning ved vanskelige lysforhold.

Nokia har allerede med Lumia 920-telefonen markeret sig på netop kamerafronten med optisk billedstabilisering og en sensor, der er ekstra lysfølsom.

Nokia Pureview 808 var en ret speciel model til fotoentusiaster, som blandt andet skilte sig ud ved at have en ekstra fed bule omkring kameralinsen. Det skulle være mindre udtalt på den kommende Nokia Lumia EOS-telefon, som ikke vil have en bule, men derimod en buet bagside og en samlet tykkelse svarende til Lumia 920.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 s_ mejlhede

Men vi må samtidig også indrømme at Nokia altid har være gode til kamera. Når man tænker på plads, optik og pris er det imponerende, Prøv at købe et kamera med 41 mp. Synd jeg ikke får prøvet det, har en S3, og har aftalt med mig selv, at jeg vil prøve at få en telefon til at holde mere ind et år. Hvis Nokai lavet android telefoner, så have jeg "tabt" min telefon på vej op af trappen.

 • 0
 • 0
#6 Anders Kjærgaard Hansen

Nu må nogle lige korrigere mig hvis jeg tager fejl. Men så vidt jeg husker fra lanceringen af den oprindelige PureView, så slog Nokia selv fast at meningen med 41mp kameraet ikke var at tage billeder i 41mp størrelse. Men at bruge de mange pixels til at forbedre kvaliteten af f.eks et 16mp billede.

Og set i det lys synes jeg det giver god mening. Hvis det kan give bedre kvalitet til billederne i almindelig størrelse.

 • 3
 • 1
#10 Finn Christensen

Synd at det bare bliver et niche produkt. Havde de smækket Android på den. Så havde jeg set den den som en telefon som kunne blive til noget.

Ja efterhånden havner vi i ren skizofreni... det var nu en telefon, og den blev trådløs og mobil, og så fik den windows, og nu snakker vi om foto og bil'der....det er godt nok lidt langt ude.

Vi lever stadig i en Klondyke stemning, hvor ingen endnu har fundet det guld alle snakker om. Dem der forsyner 'lejren' griner hele vejen til banken :)

Hvad med en perfekt og duelig smartdims - til mobiltelf + sms/mms + lidt surf. Apps efter behov kan ethvert fjols jo selv nemt hente. Alt perfekt til UG - og ....effektiv antenne ....hverken fyldt med en masse skrammel, ....eller med holdbarhed på kun 2-3 år, ....eller limet/låst/svejset sammen så rep er umulig, ....eller indbygget betaling af aflad på 30% for alt til en eller anden snu kirke, der trækker skattefar rundt ved næsen, ....etc. - fortsæt selv.

Og så koster smartdimsen + abb ikke en formue .)

 • 0
 • 0
#11 s_ mejlhede

Hvad med en perfekt og duelig smartdims - til mobiltelf + sms/mms + lidt surf. Apps efter behov kan ethvert fjols jo selv nemt hente. Alt perfekt til UG - og ....effektiv antenne ....hverken fyldt med en masse skrammel, ....eller med holdbarhed på kun 2-3 år, ....eller limet/låst/svejset sammen så rep er umulig, ....eller indbygget betaling af aflad på 30% for alt til en eller anden snu kirke, der trækker skattefar rundt ved næsen, ....etc. - fortsæt selv.

Og så koster smartdimsen + abb ikke en formue .)

Hvad med en perfekt og duelig smartdims - til mobiltelf + sms/mms + lidt surf. Apps efter behov kan ethvert fjols jo selv nemt hente. Alt perfekt til UG - og -De fleste nyere smartphones Check

....effektiv antenne -Ifølge test i marken fra telestyrelsen var S3, på højde med Nokia. Som man vel må mene har haft de bedste antenner Check

....hverken fyldt med en masse skrammel, -man kan vel selv ryde op, hvis det ikke koster extra er det vel ligegyldig, ellers prøv en ren Android telefon. Check

....eller med holdbarhed på kun 2-3 år, -De holder nu godt nok, min første android telefon lever stadig ved en ven, med version 1.6. Det er snart 3 år siden, telefon holder. Check

....eller limet/låst/svejset sammen så rep er umulig, -Det er heller ikke meningen, den burde ikke gå i stykker, ellers reparation på garanti eller ny telefon. De kan ikke svare sig at lave en telefon, med den teknologiske udvikling. Lille Check

....eller indbygget betaling af aflad på 30% for alt til en eller anden snu kirke, der trækker skattefar rundt ved næsen, -Brug ren android Check

Og så koster smartdimsen + abb ikke en formue .) -Har kun til købt et tastatur til omkring 38,- kr. alt anden har været gratis. Check

....etc. - fortsæt selv. Synes min telefon har det meste jeg kan ønske mig, med undtagelse af en skærm der kan holde til mig. -Tilkøb forsikring, noget dyr, men billigere ind nyt display, evt af flere omgange. Check

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere