Nokia Lumia sælger som aldrig før

Den finske elektronikgigant Nokia stormer fremad med sine Lumia-telefoner. Det viser regnskabet fra første kvartal af 2013.

Nokia solgte 5,6 millioner Lumia-telefoner i første kvartal af 2013, og det er rekordhøjt. Det skriver The Verge

I samme kvartal året før blev der kun solgt omkring to millioner Lumiaer, og det ser dermed ud til, at den før altdominerende kæmpe er ved at rejse sig igen efter at være blevet godt og grundigt overhalet af sine konkurrenter på smartphone-området.

Der er dog stadig milevidt op til konkurrencen fra Apples iOS og Googles Android-telefoner, hvilket bedst illustreres af, at der hver eneste dag aktiveres 1,5 millioner Android-enheder.

Læs også: 1,5 millioner nye Android-telefoner bliver taget i brug - hver dag

Nokia fik allerede skruet op for Lumia-salget i sidste kvartal af 2012, hvor der blev solgt 4,4 millioner eksemplarer, men det ser ud til, at den gode stime fortsætter.

De flere Lumiaer er solgt uden for Nordamerika, der ellers er et kæmpestort mobilmarked. Der er således kun blevet langet 400.000 Lumia’er over disken i dette område i første kvartal af 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
David Rechnagel Udsen

Det er selvfølgelig godt for Nokia at de sælger deres telefon bedre end før. Lumia-telefonen har uden tvivl en ting som hverken iOS- og Android-telefoner har; den virker unik og særpræget. Jeg er overbevist om at mange køber Lumia fordi den er noget særligt.

Men i den samme opgørelse står Nokia stadig med et kvartal underskud på 1.118.944.400 kroner (lidt over 1 milliard). Så 5,6 millioner solgte telefoner er selvfølgelig en start, men de skal til at sælge mange mange flere og hurtigt, hvis Nokias aktionærer ikke skal tro at de aldrig når så langt, at der kommer sorte tal på bundlinjen.

 • 7
 • 1
Johnnie Hougaard Nielsen

En ubekvem observation...

If we dive into the fine print, there's more bad news for Nokia, Microsoft. Nokia reveals that only 66 percent of its Lumia sales are Windows Phone 8 devices, meaning Nokia only sold about 3.7 million Windows Phone 8 Lumias. Since I doubt HTC sold more than 0.5-1 million WP8 devices, we're looking at 4.7 million Windows Phone 8 devices sold last quarter, tops - in addition to several million Windows Phone 7 devices. In other words, Nokia is propping up its sales with outdated, non-upgradeable devices - terrible news for Windows Phone developers.

People, Nokia isn't doing well.

Nokia's quarterly results paint a dreary picture for Windows Phone

 • 10
 • 0
Martin Wolsing

Nu må i stramme lidt op, V2.

Nokia fremviser et regnskab, der styrtbløder: - Nokias omsætning er faldet 20%. - Salget af smartphones er faldet 49%. - Salget af featurephones er falder 21%.

Det nævner i ikke med et ord. Jeres fravalg af disse oplysninger i artiklen virker bemærkelsesværdig. Mener i virkelig, at den ene historie i bringer skal handle om en salgsstigning i et nicheprodukt fremfor for at rapportere det overordnede billede.

Jo, Lumia-salget stiger, men det opvejer på ingen måde faldet i Symbian, som burde være den egentlige sammenligning.

 • 19
 • 0
Thomas Andersen

I mellemtiden oplever Nokia den laveste omsætningen på 13 år og aktien er faldet med 13 prosent.

Ja de er faldet ovenpå regnskabet. Men jeg købte Nokia aktier omkring den tid hvor 920 blev lanceret, og på trods af det seneste fald, er de samlet steget 29% siden jeg købte dem.

 • 2
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

Nokia fremviser et regnskab, der styrtbløder:

Det nævner i ikke med et ord. Jeres fravalg af disse oplysninger i artiklen virker bemærkelsesværdig.

Man kan i samme åndedrag undre sig over, at du ikke nævner med et ord, at deres resultat ifht. sidste år var blevet knap en milliard euro bedre, selvom omsætningen er faldet med 1,5 mia. euro ifht. sidste år. :)

At regnskabet ikke er imponerende er alle vel enige om, men både version2 og dig tegner et forkert billede, synes jeg.

 • 3
 • 1
Johnnie Hougaard Nielsen

For at holde mig til emnet for tråden, er det påfaldende at salgstallet indeholder en stor andel telefoner, der blev osborned sidste sommer. Lageroprydning luner da også, men det er mere spændende at følge udviklingen af aktuelle modeller, og om der dog skulle komme gang i kurven. Statistikker for web aktivitet ser ikke muntre ud.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere