Nokia Lumia 920 kommer til Danmark 29. november - Pris: 4.900 kr.

8. november 2012 kl. 11:381
Nokia Lumia 920 kommer til Danmark 29. november - Pris: 4.900 kr.
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Nokias nye Windows Phone 8-flagskib kommer til de danske butikker i slutningen af november. De fire største teleselskaber vil forhandle telefonen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nokias nye flagskib, Lumia 920, vil kunne købes i Danmark fra den 29. november. Det oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Alle de fire store teleselskaber 3, TDC, Telenor og Telia vil forhandle den nye Nokia-telefon, som kører Microsofts Windows Phone 8-styresystem.

Hvor de første af Nokias nye Windows Phone 7.5-baserede mobiltelefoner ganske vist fik positive anmeldelser, så har salget efter alle efterretninger været noget lunkent.

Det vil Nokia nu forsøge at rette op på ved at have udstyret Lumia 920 med en række funktioner, som den kriseramte mobilgigant håber vil skaffe fornyet opmærksomhed. Blandt andet vil Lumia 920 som standard have mulighed for trådløs opladning.

Nyt kamera og LTE

Nokia har desuden også brugt dele af den PureView-kamerateknologi, som blev brugt i den specielle kameratelefon Nokia 808.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lumia 920 vil også understøtte LTE, som også markedsføres som 4G, og den vejledende pris kommer til at ligge helt oppe ved de konkurrerende topmodeller fra Android og Apple, nemlig 4.900 kroner inklusive moms.

Version2 låner et eksemplar af Lumia 920 af Nokia i denne måned, så vi inden lanceringen kan fortælle læserne, om Nokia har skabt en værdig konkurrent til andre topmodeller på markedet som Samsung Galaxy S3 og Apple iPhone 5.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. november 2012 kl. 12:10

Nokia har desuden også brugt dele af den PureView-kamerateknologi, som blev brugt i den specielle kameratelefon Nokia 808.

Hvilke dele hentydes der til her? Jeg havde ellers fået det indtryk, at den kamerateknologi som 920 bruger, ikke havde noget med den i 808 at gøre; andet end navnet selvfølgelig. For 920erens kamera key-features er vel den optiske billede stabilisering samt god low-light performance, hvor 808erens var den enorme sensor og opløsning, der gav anledning til oversampling.

Men det er måske mig der har misset noget?