Nokia løfter sløret for 'den første rigtige Windows Phone-telefon'

Nokias nye Lumia 800 kommer som forventet til at ligne Nokias N9, men med Windows Phone 7.5. Den får også en lillesøster, Nokia Lumia 710.

Som ventet afslørede Nokia onsdag selskabets to første Windows Phone 7.5-telefoner, Lumia 800 og Lumia 710.

»Nokia Lumia 800 er den første ægte Windows Phone-telefon,« sagde direktør Stephen Elop fra Nokia i sin åbningstale ved Nokiaworld, som åbnede onsdag i London.

Han underbyggede sin påstand med, at Nokia har bygget Lumia 800 fra grunden med henblik på at passe sammen med brugeroplevelsen i Windows Phone 7.5 med tilnavnet Mango.

»Lumia betyder lys, og det her er et nyt daggry for Nokia,« sagde Stephen Elop.

Lumia 800 bygger på samme design som Nokia N9 med en skal i helstøbt polykarbonat, som fås i tre farver: cyanblå, sort og magentarød. Lillesøsteren Lumia 710 fås i sort og hvid, men med mulighed for at skifte bagsidecoveret.

Noget af det, der blev omtalt i forbindelse med, at Nokia indgik sit samarbejde med Microsoft, var muligheden for at smelte Nokias navigationstjenester sammen med Windows Phone. Beskeden fra Nokia var imidlertid, at det kun bliver Lumia 800, som vil blive leveret med den indbyggede stemmeguidede navigation med offline-kort.

I første omgang vil Nokia Lumia 800 komme på markedet i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien og Holland.

Galleri: Her er Lumia 800 og Nokias nye telefoner til resten af verden

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere