Nokia løfter sløret for Android-tablet med Atom-processor og vendbart USB-stik

Nokia har solgt mobilforretningen til Microsoft, som allerede nu udfaser Nokia-navnet. Så nu lancerer det gamle Nokia en ny tablet med Android.

Nokia er tilbage på mobilmarkedet. Sådan da. Den resterende del af den finske koncern, som ikke blev solgt til Microsoft, har nemlig løftet sløret for en ny tablet, N1, som ventes på markedet i Kina til februar, skriver The Verge.

Der er tale om en tablet med en skærmstørrelse på 7,9 tommer og i et format og design, som uundgåeligt vil blive sammenlignet med Apples iPad Mini. Nokias eget website for enheden har også en slående lighed med det design, Apple har brugt længe.

Nokia N1 er baseret på en Intel Atom Z3580-processor og vil blive lanceret med Android 5.0.

Ifølge The Verge er N1 da også hovedsagelig udviklet for at demonstrere den software, som Nokia har udviklet, Nokia Z Launcher, der er en grænseflade til Android, som skal gøre det nemmere at finde rundt i sine applikationer på en Android-tablet.

N1 er en af de første enheder, som benytter det nye C-type USB-stik, som især er kendetegnet ved, at stikket nu kan vende to veje, så det bliver lettere at tilslutte et kabel.

Microsoft har stadig rettighederne til at fremstille smartphones med Nokia-navnet frem til 2016 og yderligere rettigheder til featurephones. Men Microsoft har kun købt mobilforretningen af Nokia, som altså stadig har en udviklingsafdeling tilbage.

Nokia vil dog ikke selv fremstille hardware. N1 bliver således fremstillet på licens af Foxconn, som også fremstiller udstyr for blandt andre Apple. Enheden ventes at blive solgt på det kinesiske marked for cirka 1.500 kroner, og den vil muligvis blive lanceret i Europa og USA efter den kinesiske lancering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Nicolai Rasmussen

ikke nokia

Det er ikke Nokia som har produceret tabletten. Det er en tredjeparts producent som har lånt Nokia navnet. Dette er ikke noget specielt

Øh, Nokia har produceret sine produkter på fabrikker, der ikke var deres egne, i mange år. Det gør alle andre da også. Det bliver produktet vil ikke nødvendigvis ringere af? Foxconn producerer også Apples produkter. Motorolas mobil division solgte sine fabrikker til Flextronics og navnet til Google, så en del af Googles produkter blev (bliver) produceret hos Flextronics. Det var forøvrigt også Flextronics der lavede alle Blackberry telefonerne.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere