Nokia lancerer Windows Phone-telefoner i Danmark til januar

De netop lancerede Windows-telefoner fra Nokia kommer til Danmark lige efter nytår. Og så skal der ’slås et kæmpe hul i jorden’.

Vil du gerne prøve kombinationen af Nokias hardware og Microsofts software, må du vente til efter nytår.

Timingen for lanceringen i Danmark kunne derfor have været bedre i forhold til julegave-indkøb, og der kommer således ikke til at ligge Nokia-telefoner med Windows Phone under juletræerne i de danske hjem i år.

De første telefoner fra Nokia med Windows Phone blev lanceret onsdag, men i første omgang bliver de kun sat til salg i seks udvalgte europæiske lande.

Læs også: Galleri: Her er Lumia 800 og Nokias nye telefoner til resten af verden

»Danmark kommer med i bølge to, som er helt i begyndelsen af 2012,« siger Niels Kjelstrup, Nokias produktchef i Danmark, til Version2.

Nokia har sat alt på ét bræt med skiftet til Windows Phone 7-platformen, og der hviler derfor et tungt forventningspres på de første telefoner fra den finske gigant med Microsofts styresystem.

Både for Microsoft og Nokia er det helt afgørende at få bidt sig godt fast i smartphonemarkedet igen, og derfor vil de nye Windows-telefoner fra Nokia også blive lanceret i Danmark med store armbevægelser.

»Vi kommer til at slå et kæmpe hul i jorden. Nu skal vi ud og give den fuld gas, og det glæder vi os helt vildt til,« siger Niels Kjelstrup.

Også for Microsoft er tidspunktet kommet for at slå på tromme for Windows Phone i Danmark. Det var nemlig først i dette efterår, at styresystemet kom i en dansk udgave med dansk tastatur og dansk adgang til at købe applikationer.

»Nu er vi i luften. Og Nokia kommer med kritisk masse og gode forbindelser til operatørerne (teleselskaberne, red.). Det er utrolig vigtigt for Windows Phone at få Nokia med nu. Det kan ikke overvurderes,« siger Henrik Petersen, produktchef for Windows Phone i Danmark, til Version2.

Læs også: Eksperter: Nokias kæmpe-sats på Windows Phone vil lykkes

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Peters

Det kæmpe hul i jorden må være "Julehullet" de mener. Det er vist begrænset hvor mange telefoner der sælges lige efter Jul. Godt planlagt - HTC er med sikkerhed lykkelige for beslutningen om at "give den gas" efter årets største indkøbs periode.

  • 10
  • 0
Venligst Slet Min Bruger

Uden tvivl - det er skidt timet. Men de har vel haft problemer med at få fremstillet nok til at alle lande i Europa kan få en bunke hver.

Nej det bliver nemlig rigtig svært, forstår ikke, hvorfor man smider en så langsom telefon ud, tilmed med gamle BT 2.1 det er da godt nok nogen håbløse specs at komme ud med, hvis man vil have opmærksomhed.

Langsom? iPhone 4S, Galaxy S 2 osv. er nok hurtigere i benchmarks, men i daglig brug kan man næppe mærke forskel.

I øvrigt, så tvivler jeg på, at specs gør det helt store for salget. Os nørder går meget op i det, men den almene mobilkøber er formodentlig fløjtende ligeglad med, om der sidder en QMAP, en Snapdragon, en A5 eller en anden form for ARM-cpu, og om det er dual-core eller ej, så længe telefonen kører flydende og uden problemer.

  • 4
  • 1
Peter Eriksen

Er der nogen der ved, om det skulle være et problem at bestille en i UK?
Her tænker jeg på sproget - OS'et skal jo alligevel køre engelsk ( foretrækker jeg i hvert fald) men det er jo trist, at mangle dansk ordbog. Men eftersom det ligger til OS'et og MS jo ikke lader producenterne differentiere så er der vel dansk ordbog på en købt i UK?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere