Nokia fyrer i stor stil – igen

Nokia mistede 151 millioner dollars i andet kvartal 2013, og det betyder fyringer i stor stil.

Den finske mobilgigant Nokia er netop kommet ud med deres regnskab for andet kvartal 2013, og selvom tingene generelt er blevet bedre, ser det stadig sort ud for op til 440 medarbejdere i mobildivisionen. Det skriver The Next Web.

De står nemlig til at blive fyret, men det ved man ikke, hvis ikke man kigger den 44 sider lange kvartalsrapport grundigt igennem.

»Den planlagte omstrukturering står til at have indflydelse på op til 440 stillinger verden over. Omstruktureringen vil også skabe nye stillinger og tilbyde muligheder for genansættelse,« står der i rapporten

Nokia tabte 196 millioner dollars i første kvartal 2013, og derfor er tabet på 151 millioner en forbedring.

Nokia siger dog selv, at deres verdensomspændende team på 92.874 mennesker er 12.200 mennesker lavere end det var i andet kvartal 2012, og nu står den finske koncern altså til at afskedige endnu flere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Rasmussen

Endelig, een der ikke virker til at være gammel nok til at købe cigaretter, men alligevel kan sige noget vær at besvare høfligst:

Manglende vpn ER et problem. Selv jeg er uforstående over hvorfor de ikke kan få hovedet ud af røven.

Apps er ikke et OS problem. Det handler hønen og ægget.

Live tiles er noget rod. Ok, jeg kan ikke se det kan gøres enklere.

 • 0
 • 0
Palle Meinert

Det er politisk for mit vedkommende. Jeg bryder mig ikke om MS gøren og laden generelt og jeg ønsker ikke et lukket OS. Jeg havde gerne set der var flere alternativer (Meego, WebOs), men p.t. er Android altså det mest spiselige for mig og med HTC one har jeg også den hardware kvalitet jeg ønsker. Blackberry kunne være interessant, hvis det var lettere tilgængelig herhjemme, da jeg har forstået at apps kan sideloades, endog Android apps og dermed ikke så lukket (Men jeg kender for lidt til det)..

 • 0
 • 0
s_ mejlhede

Apps er ikke et OS problem. Det handler hønen og ægget.

Nej for hønen står her, hvis du køber eller satser på en MS platform, kan du ende op med ingen support eller udvikling om 1 til 2 år, eller tidligere, fordi de har fundet noget nyt sort. Det har de gjort mange gange før. Manglende App, er et problem man som forbruger har nu, inden det måske er løst for MS, er den telefon du køber i dag død, og du ser dig om efter en ny.

Nokia skulle have nøjes med at fyre en, og gjort det for lang tid siden. Tale med min kone idag, som lige nu bestiller sin anden androide telefon, og ellers altid før det har været til Nokia. Hun kunne godt finde på at købe en Nokia igen, men aldrig en MS telefon. Så så længe at Nokia ikke vil levere androide telefoner, fra skriver de sig måske et markedsandel på 50 %, lige som mange aldrig vil have en Appel.

Forstår det ikke, samsung og andre kan godt levere både Androide og Windows telefoner, men den forhånværende største leverandør kan ikke ?

Samtidig forsvinder Nokias billige segment til firefox, og billige android telefoner, så hvis ikke Nokia har fyret alle dem som kan lave mobiltelefoner, og kun har beholdt marketing, administration samt rygklapper, burde de se at få lavet en androide telefon, de kan stadig nå det.

Vil også gerne købe en Nokia androide telefon, men aldrig en MS. Har nokia ikke lavet en undersøgelse på hvad marked vil have. Eller bruger de, dem som fortale MS, hvordan vi alle manglet windows 8.

 • 0
 • 0
Jesper Mønsted

Det er formodentlig ikke nødvendigt. MS har fået indsat en af deres som CEO og han har med garanti lovning på et godt job hjemme i Redmond når Nokia enten går fallit eller får pustet liv i WP8 (jeg gætter på den første mulighed). I mellemtiden pisser de aktionærernes penge væk.

Jeg har flere gange været ved at skifte min iphone, men har ikke fundet et alternativ hvor hardwaren syntes lækker nok. Lumia telefonerne ser ud til at kunne matche den del, men jeg nægter at støtte WP8, både fra et idealistisk og et praktisk perspektiv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere