Nokia fyrer 10.000 - 'dansker-afdeling' i Tyskland rammes hårdt

En ny fyringsbølge skal bringe kriseramte Nokia på ret køl. Det tyske forskningscenter, hvor flere danske medarbejdere flyttede til, bliver hårdt ramt.

Udgifterne er for høje, og indtægterne alt for små hos Nokia, som aldrig har fået rigtig gang i salget af smartphones efter overgangen til Microsofts styresystem Windows Phone.

Derfor må den finske mobilgigant ud i en ny fyringsrunde, hvor 10.000 ansatte inden udgangen af 2013 bliver skåret væk. oplyser Nokia, ifølge Washington Post. Det svarer til næsten en femtedel af de ansatte i selve Nokia, altså fraregnet infrastrukturfirmaet Nokia Siemens Networks.

Blandt andet skal fabrikken i den finske hjemby Salo lukkes ned, hvilket i sig selv vil sende 3.500 ansatte på porten.

Derudover vil Nokia lukke afdelinger inden for forskning og udvikling i Tyskland og Canada. Netop det tyske forskningscenter i Ulm blev redningen for flere af de danske Nokia-ansatte, der mistede jobbet i Danmark, da Nokia i februar 2011 valgte at lukke hele centret i København - men det kan altså vise sig at være en stakket frist.

Nokia var også i forbindelse med det store strategiskifte i vinteren 2011 gennem flere store nedskæringer, og hele Symbian-divisionen blev overført til Accenture, som også har skåret ned blandt de ansatte, der blev overtaget.

Problemet for Nokia er et kraftigt fald i salget af telefoner, selvom Nokia nu har en række Windows Phone-modeller, der bliver markedsført meget kraftigt.

Læs også: Nokia tabte 878 kroner i sekundet i 1. kvartal

I forhold til 1. kvartal 2011, hvor der også var usikkerhed om Nokias fremtidige telefoner, var salget i samme kvartal i år samlet set faldet med 29 procent. Det førte til et underskud på 6,9 milliarder kroner bare for det kvartal, og ifølge Nokia er der ikke udsigt til et bedre resultat i 2. kvartal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere