Nokia er på vej tilbage på smartphone-markedet

23. april 2015 kl. 14:4862
Nokia planlægger ifølge kilder at gøre indtog på telefonmarkedet igen allerede næste år. Det passer med, at virksomheden ikke længere er bundet af en kontrakt med Microsoft, der forbyder dem at sælge telefoner under Nokia-navnet før udgangen af 2015.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er efterhånden længe siden, at Nokia spillede en dominerende rolle på markedet for mobiltelefoner. Nedturen kulminerede i 2013, da Nokia solgte sin telefonforretning til Microsoft, men nu planlægger den finske virksomhed tilsyneladende at gøre indtog på markedet igen.

Det skriver Re/Code.

Kilder fortæller det amerikanske medie, at Nokia allerede sender telefoner på markedet igen i 2016, ligesom virksomheden også skal have interessante virtual reality-projekter på tegnebrættet.

Richard Kerris, der indtil sidste år lavede konsulentarbejde for Nokia, fortæller, at han har set imponerende ting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De har en masse gode ting under udvikling. Det gav mig fuldstændig tillid til, at Nokia er en virksomhed, der ikke forsvinder,«siger han til Re/Code.

Nokia vil sandsynligvis ikke selv begynde at producere telefoner, da de lige har solgt den del af forretningen. I stedet kan man forestille sig en model, hvor Nokia designer telefoner, som de så licenserer til en virksomhed, der er interesseret i at stå for både produktion og salg, ligesom det er tilfældet med tabletten N1.

62 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
63
1. maj 2015 kl. 01:38

Nøøj hvor ved i altså meget om IT og Datamater og den slags.... Hvor har i dog lært alt det?

R

49
27. april 2015 kl. 17:23

Nokia har dementeret. Det interessante er så hvordan så mange medier kunne løbe med en historie som kun var skrevet af en enkelt blogger på ét medie og som kun hævdede at have talt med 2 unavngivne personer.

Og Version2 hoppede med på den.

Det kunne være interessant at se hvilke handler der har været med Nokia aktier op til og efter at anden rappede rundt på medierne.

13
24. april 2015 kl. 15:16

Bruger oplevelsen ved WP OS oser efter min mening af kvalitet. IOS og Android virker i direkte sammenligning lidt som "legetøj" - Det er ikke en kritik, men en fremhævning af den oplevelse som fås i WP.

For at øge markedsandelen skulle WP telefon-releases øges i frekvens - med nye de nyeste/tidsvarende specs.

I nuværende stund ville jeg gerne skifte telefon og mangler en "opdateret" WP telefon, og jeg overvejer derfor de andre platforme (har haft Android og er ikke Apple Fan, men har en Macbook Pro). De presser de potentielle kunder over i armene på de andre OS, og så rammer de sig selv på udviklingen af APPs - Der er jo ikke ide for udviklerne i at udvikle til en platform som har "faldende" tilslutning...

15
25. april 2015 kl. 11:38

Bruger oplevelsen ved WP OS oser efter min mening af kvalitet.
IOS og Android virker i direkte sammenligning lidt som "legetøj" - Det er ikke en kritik, men en fremhævning af den oplevelse som fås i WP

Efter min mening skal man have en ekstremt firkantet og støvet personlighed for at synes at Windows phone giver en oplevelse af kvalitet. Man finder nok aldrig en mere reaktionær design oplevelse på mobil markedet. Nu skal jeg selvfølgelig passe på med hvad jeg siger, for MS kommer jo nok med flere udgivelser.... Men magen til firkantet og komform ui som tilmed er lige så låst som ios. Det tror jeg ikke for succes. Nu må vi se hvad Windows phone 10 bliver til, men efter min mening kan det næsten kun gå frem.

20
26. april 2015 kl. 00:55

en magen til firkantet og komform ui

Firkantet ja, konform? Nej. WP OS ligner paa ingen maade konkurrenterne. Det jeg mener er Microsofts stoerste fejl i forhold til WP OS er at ikke give alle gratis udviklerkontoer, samt tage et meget mindre pay-cut af salg end konkurrenterne. Universiteter, studerende og virksomheder ville elske det.

14
25. april 2015 kl. 11:23

IOS og Android virker i direkte sammenligning lidt som "legetøj" -

Bruger ikke IOS, og hader det som pesten, men at kalde det "legetøj" synes jeg ikke er rimeligt. Det funker for de fleste, og det er netop det som det er lavet til.

Med hensyn til Android, der findes mange versioner, og kalde dem alle sammen "legetøj" synes jeg også er over målet. Men Android, kan du, hvis du ikke vil have "legetøj" selv hente og sætte din telefon op helt som du vil. Mente selv MS var i gang med et skin med deres OS og egen shop, ved ikke om det blev til noget ?

Til gengæld får du mange vittige funktioner og programmer som virker, og til Android er de også fleste også gratis. Noget som du slet ikke er i nærheden med OS, og samtidig grunden til at kampen er tabt.

MS satte alle deres reklame kroner og pr ind, købte verdens største mobil producent, foræret telefoner væk, samt brugte mange penge på at lokke udvikler til. Men det hjalp ikke og de tabte. Selv mange af de helt store og vigtige applikationer, er stadig hvis de findes, anden ranks med manglen funktionalitet. Og inden du forsvare dig med at det er på grund af at konkuranterne modarbejdet dem, så ja det er det man gør mod konkuranter. Det har MS med af og til ulovlige midler gjort i flere årtier, sådan er gamet. Og her tog vinderen alt.

12
24. april 2015 kl. 11:48

Et samarbejde med Jolla ville være langt bedre. En stor del af dem kommer jo alligevel fra Nokia.

10
24. april 2015 kl. 10:31

At konkrete apps ikke er til stede er kun et problem, hvis man har brug for disse konkrete apps.

8
24. april 2015 kl. 08:58

@Kristian Christensen: Jeg kender nu mange, der er glade for deres Windows Phones.

Jeg har kun reel erfaring med Windows Phone, så jeg kan ikke selv udtale mig om de andre platforme, men jeg kender flere, der har brugt de tre store platforme, som siger, at de synes, at Windows Phone har den bedste brugeroplevelse i selve OSet, men at problemet (afhængig af ens behov) er, at konkrete apps ikke er tilgængelige.

9
24. april 2015 kl. 09:53

at konkrete apps ikke er tilgængelige.

Hvordan kan man så være tilfreds ?

Det har jo altid gjort MS desktop OS til det rigtige, at spil og andre programmer kun fantes der. Men lads os nu bare stoppe den diskussion, MS mobil OS er lige så dødt som det gamle Nokia. De tabte, og kan klemme sig ind på en 3 plads, med et meget lille segment, i de fleste lande. Og dermed forbliver det, de har jo selv indrømmet det ved at lukke deres tablet OS Surface RT ned, hvad skulle kunne ændre på det nu ?

7
24. april 2015 kl. 08:43

Lumia telefonerne har også ændret navn fra nokia til microsoft.

630 hed nokia, 640 hedder microsoft. Kender ikke deres produktnumere mv. bare en observation.

Bliver spændende hvad nokia kan tilføje android, eller udbredelse de kan få af sailfish hvis de vælger den løsning.

Men med deres z-launcher tyder det lidt på at de vil gå android vejen.

5
23. april 2015 kl. 22:26

Gerne for mig. jeg har længe ønsket mig en Nokia igen. Men det skal være med Android. Seriøst. Jeg kender ingen der har en Windows telefon der er glad for den. Ud over dem der SKAL være glade for dem (Fordi de arbejder hos.. Microsoft)..

29
26. april 2015 kl. 17:26

Jeg har lige fået en Lumina 635 gratis fra mit teleselskab før havde jeg ingen erfaring med WP. Men hold da op hvor må Android være dårligt kodet da denne low end telefon banker min Z3 i bruger oplevelse. Den hakker ikke i menuer eller noget. Min Xerpia Z3 den hoster og hakker og apps går ned. Jeg føler mig helt til grin at jeg har brugt så meget på en android. Der ligger vel også en del strategi fra Google og andre i ikke at lave apps til WP da det vil give en hel del konkurrence.

30
26. april 2015 kl. 20:15

Jeg har lige fået en Lumina 635 gratis fra mit teleselskab før havde jeg ingen erfaring med WP

I følge din historik, har du følgende erfaringer med WP inden du fik den sidste. Der er også noget mere om Windows, men skimtet kun, så det kan være om OS.

Morten Hersom - 20. sep. 2013 Lumina 925. Den er latterligt hurtig i forhold til at scrolle hente/vise billeder osv i forhold til min S3.

Morten Hersom - 12. aug. 2013 Re: Windows 8 Ja man skal bruge vildt lang tid på win 8. Det tog min datter på 5 ca 5 minutter at bruge det mens jeg ventede på at få min bil serviceret.

Så det er da ikke din første windows telefon ?

Hvis du har fået den gratis, så vil jeg da også godt have en til MP3 afspiller. Men at de nu er så dårligt, at de forære dem væk passer nok ikke helt. Du har sikkert køb dem sammen med et bundet telefon Abo, som koster lidt ?

32
26. april 2015 kl. 20:38

ok Nokia 925 prøvede jeg i Elgiganten købte den aldrig. Så jo butiks erfaring ikke eje tingen erfaring. Win 8 og Windows Phone 8.1 er ikke det samme :-) I bund og grund er jeg bare imponeret over hvordan en lowend telefon kører mod min Xperia Z3.

33
26. april 2015 kl. 20:54

Jeg bare imponeret over hvordan en lowend telefon kører mod min Xperia Z3.

Prøvet også at rense de ting ud der omhandlet OS, det må så havet været en Tablet med RT i billen. Beklager.

Med hensyn til brugsindtryk, Vores datter beklaget sig også over at telefon en (S3 mini) ikke kørte godt. Min kone har en megen til, den køre helt ok. Forskellen var antal af programmer og service, især Facebook som både min kone og jeg bruger via en browser på telefonen, fordi vi ikke vil vise hvor vi er til hele verden hele tiden. Ud over den kinesiske og Amerikanske efterretnings tjeneste. Facebook have installeret så mange yderligere service at det have lagt telefonen ned, lidt lige som en ubeskyttet PC'en der bruges af et mindre barn der spiller flash spil.
Fabrikantens udvidelser kan være skyld i det samme, især Samsung har på et tidspunkt været rigtigt slem, da de ikke tror at når man ikke tilknytter et kreditkort og bruger en konto ved dem, så er det en fejl. Så vi gået over til ren Google eller CM telefoner.

35
26. april 2015 kl. 22:20

Netop der for at jeg ikke bruger facebook, de krævet at notifikation om hvor man er, er slået til. Det slår jeg kun til, når jeg har behov for at bruge navigation.

36
26. april 2015 kl. 22:59

har du checket dit google dashboard for nylig? Mon ikke du finder en ganske betydelig historik om din færden siden tidernes morgen? Det tror jeg, med mindre du er EKSTREMT dygtig til at logge ud og ind af services hele tiden.

R

41
27. april 2015 kl. 10:47

har du checket dit google dashboard for nylig?

Ja den finder ikke noget, med undtagelse af de ture jeg har kørt med navigation slået til. Er klar over hvad hvor meget google samler ind, og at en telefon kan blive næsten ikke smartphone, hvis man nægter at sige ja til alt for meget.

1
23. april 2015 kl. 15:26

Hvis Nokia skal tilbage i stor stil, så skal Microsoft til at få fingeren ud og give brugerne det de vil have, og vel at mærke i et hurtigere tempo end nu. Noget så simpelt som at deres egen RDP klient ikke kan vise skæeneb i portræt, så man er tvunget til at bruge to hænder, skuffer mig voldsomt :(

6
23. april 2015 kl. 22:42

Min fejl, jeg læste fuldstændig forbi det faktum at Nokia ikke længere er ejet af MS!

3
23. april 2015 kl. 17:22

Med de katastrofale erfaringer som Nokia fik med Windows Phone, virker der usandsynligt at de vil ride dén krikke igen. Jeg tror mere på Android, og forsøg på differentiering via software og hardware features.

4
23. april 2015 kl. 18:15

Hvis vi skal gætte, så kunne det også gå på et samarbejde med Jolla om at bruge Sailfish, men med den fysiske produktion i Taiwan.

Sailfish kunne give rigtig god mening, da man dermed undgik patentslagsmålet med MS omkring Android, men samtidig kan afvikle Android Apps.

Men lad os se hvad tiden bringer, det kan også være noget helt syvende, men jeg tvivler på de går tilbage til en fuser.

2
23. april 2015 kl. 15:48

Det er jo ikke givet at de vil bruge Windows Phone igen. Den tavledatamat de lancerede for nyligt kører f.eks. en tilpasset Android.