Nokia dropper Symbian i topmodellerne og satser på Meego

Nu er det officielt, at Nokia dropper styresystemet Symbian til fordel for Meego i Nokias N-serie af smartphones. Meego er baseret på Linux og er et samarbejde mellem Intel og Nokia.

Nokias kommende N8 bliver den sidste smartphone i N-serien fra den finske mobilgigant, som bliver udrustet med Nokias Symbian-styresystem. Fremover vil alle nye modeller i N-serien få det Linux-baserede styresystem Meego.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

N-serien omfatter Nokias topmodeller, og skiftet har været ventet i et stykke tid, men det er først nu, at Nokia officielt har bekræftet det.

Meego bygger på Linux og er et fælles projekt mellem Intel og Nokia, som indtil efteråret 2009 havde haft hver deres projekter, Moblin og Maemo.

**Læs også: **Nokia og Intel klar med version 1.0 af Android-udfordrer.

Selvom N-serien fremover får Meego, så holder Nokia fast i Symbian til en række af selskabets øvrige modelserier. Symbian er da således også stadig et af de mest udbredte styresystemer til mobiltelefoner.

»Symbian gør os i stand til at levere smartphones til flere og flere og giver os fordelene ved den store udbredelse til vores tjenester og til vores udviklere,« siger talsmand Doug Dawson fra Nokia til Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Hans-Michael Varbæk

Nå så får Ovi måske endelig understøttelse af Maemo/Meego.

OVI Maps virker da fint på N900 (Maemo 5, FW fra 2010)?

Hvorfor er det egentlig at nokia ikke laver android telefoner? Prøver de bevidst at miste markeds andele?

Jeg tror de bevidst bruger deres eget for at beholde deres integritet på Symbian og MeeGo området som sagtens kan konkurrere med Android. (Det kan Maemo i hvert fald. Men tidligere versioner af Symbian var dog beklageligvis ikke helt perferkt på mange områder.)

Det er dog fuldt ud muligt at køre Android på nogle Nokia mobiler, men det er Open Source projekter som endnu ikke er 100% færdiggjorte.

  • 0
  • 0
#4 Peter Jespersen

OVI Maps virker da fint på N900 (Maemo 5, FW fra 2010)?

OVI Maps er en ud af mange tjenester i OVI - hvilket er lidt ærgeligt da der er et rimeligt godt potentiale i OVI.

Det har så gjort at jeg istedet er begyndt at binde mig til Google og deres tjenester.

  • 0
  • 0
#5 Klavs Klavsen

Så er Meego/maemo langt bedre end Android - og så snart jeg skal bruge den som en computer - er det en stor glæde for mig, at den er ligesom alle mine andre linux maskiner (med de små variationer distributioner nu har) - og f.ex. de virtuelle desktops som kommer "gratis" med at bruge en X Server osv. er noget jeg bestemt ville savne ved Android.

Android er det jeg vil kalde en "Linux bastard" - user interfacet og userland har intet med Linux at gøre - de bruger bare Linux kernen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere