Nokia-dokument: Det tager to år at skifte til Windows Phone

Nye detaljer om partnerskabet mellem Microsoft og Nokia er dukket op. Blandt andet om arbejdsdelingen mellem firmaerne og den forventede overgangsperiode.

Nokias partnerskab med Microsoft, hvor Symbian bliver byttet ud med Windows Phone, har rejst mange spørgsmål om fremtiden for Nokias produktlinjer.

Nu afslører et dokument, som Nokia har sendt til den amerikanske myndighed for værdipapirer lidt mere om partnerskabet, skriver it-journalisten Mary Jo Foley, som har fulgt Microsoft siden 1980'erne.

Dokumentet fra 11. marts viser blandt andet, at partnerskabet endnu ikke er formelt underskrevet og hugget i granit. Der er stadig forhandlinger mellem Nokia og Microsoft om detaljerne.

Skiftet fra Symbian til Windows Phone 7 på Nokias smartphones vil tage cirka to år, skriver Nokia, som kalder 2011 og 2012 for overgangsår.

På Symbian-platformen vil man også kunne se effekten af samarbejdet med Microsoft i form af flere applikationer, der bringer Microsoft Office til telefonen. De to firmaer startede i øvrigt det samarbejde lang tid før, det fulde partnerskab kom i stand.

Arbejdsdelingen mellem Nokia og Microsoft er også beskrevet i det 200 sider lange dokument. Microsoft skal udover selve Windows-platformen også stå for spil-delen, søgemaskinen, reklame-aftaler og e-handel, mens Nokia blandt andet skal stå for kontakten til teleoperatørerne og udnytte den globale udstrækning, firmaet har.

Som tidligere nævnt vil Nokias korttjeneste også blive indarbejdet i Windows Phone.

Læs også: Nokia-chef: Bliv hængende ? nu bliver Symbian lækkert som iPhone

Mary Jo Foley sammenligner i øvrigt partnerskabet med Microsofts aftale med Yahoo. Først forsøgte Microsoft at købe Yahoo for at få en større markedsandel til søgemaskinen Bing. Da Yahoo spillede kostbar og forspildte chancen, endte Microsoft med senere at kunne lave en fordelagtig aftale med det hårdt pressede søgefirma.

På samme måde vurderer den amerikanske it-journalist, at Microsoft i partnerskabet med Nokia får alt det ud af aftalen, firmaet kunne ønske sig, uden at det var nødvendigt at opkøbe Nokia.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Kildebogaard

Lige for at sikre mod misforståelser:

Nokia har meldt ud, at første WP7-telefon kommer i slutningen af 2011 eller starten af 2012 - altså senest et år efter partnerskabet blev indgået. Samtidigt vil man sende nye Symbian-telefoner på markedet og løbende opdatere platformen de næste to år.

Så det er overgangsperioden, der er to år, ikke tiden til første WP7-telefon.

vh.

Jesper Version2

  • 0
  • 0
#5 Bjørn Damborg Froberg

Bestemt, men flere år på smartphone markedet er lige præcis tid nok til at sørge for at markedsandele ryger over til de andre, og man ikke vinder dem igen.

Jeg tror det bliver opdelt ret skarpt, og hvis man først har brugt penge i éen AppStore bliver man nok hængende på den platform for ikke at skulle købe de samme Apps to gange? :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere