Nokia beholder en håndfuld Qt-udviklere i Danmark

Lukningen af Nokias tusind mand store udviklingsafdeling i Danmark bliver ikke total. Fem Qt-udviklere får lov at fortsætte.

Vi lukker helt for udvikling i Danmark, har beskeden lydt fra Nokia, som dermed sender 958 ansatte på gaden i løbet af 2012.

Men faktisk er det ikke hele sandheden. En lille gruppe softwareudviklere får lov at fortsætte arbejdet med frameworket Qt, der bliver brugt til styresystemerne Symbian og Meego.

Det bekræfter direktør for Nokia Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen.

»Det er rigtigt. Der er fem personer, som skal fortsætte deres arbejde med Qt,« fortæller hun til Version2.

Sammen med Nokias salgs- og marketingsfolk bliver de fem udviklere de eneste tilbageværende Nokia-folk i Danmark, når den store udviklingsafdeling bliver nedlagt.

Ved at beholde Qt-gruppen i Danmark sætter Nokia også en tyk streg under, at Qt ikke er på vej ud i mørket, selvom Symbian bliver udfaset de kommende år og netop er afskibet til Accenture. Fremtiden har været lidt uvis, efter at samarbejdet med Microsoft blev indgået i februar, og Symbian og Meego røg ud i kulden.

Nokia har dog tidligere meldt ud, at Qt stadig har firmaets opbakning, blandt andet fordi man stadig vil bruge det til Meego-projekter, som trods Microsoft-samarbejdet ikke bliver helt lukket ned.

Læs også: Nokia: Symbian-platformen Qt er ikke død

Nokia blev hovedkraften bag Qt-frameworket, da firmaet købte norske Trolltech i 2008. Frameworket bliver i dag brugt i mange forskellige typer software, blandt andet også KDE Display Manager, Adobe Photoshop Albums, Google Earth og Mathematica.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thorbjørn Andersen

En ringe trøst for de fyrede medarbejdere men alligevel et mindre lyspunkt i mørket - både for Qt-udviklerne og Nokia.

Jeg er dog glad for at høre, at Nokia stadig satser på Qt og MeeGo (selvom Elop idiotisk nok prøver at ødelægge det ved at kalde MeeGo for 'et eksperiment'. Kraftigt medvirkende til at jeg har købt en Android - selvom det jo ikke udelukker et MeeGo-køb)

Måske lettere upassende, men da jeg ikke kender bedre metoder, nævner jeg her, at jeg som Qt-entusiast godt kunne tænke mig at komme i kontakt med nogle af de danske Qt-udviklerne. (Fiske, fiske ...)

  • 0
  • 0
#4 Thorbjørn Andersen

[I]Jeg er også meget interesseret i at komme i kontakt med danske Qt-udviklere - især hvis de søger nyt job :-)[/I]

Skulle mene at jeg er en kompetent Qt-udvikler :) - men jeg søger ikke umiddelbart noget nyt job ... - men ellers tegner det vel godt for nogle af de fyrede ingeniører ... (Flere af dem må vel have Qt-kompetencer?)

Umiddelbart ville jeg nu gerne i kontakt med nogle af Nokias danske Qt-udviklere fordi jeg gerne ville have et merge-request igennem. (Egentligt havde jeg planlagt at lave flere smårettelser i Qt - men når en større vigtig rettelse er svær at få igennem Nokias bureaukrati(?) - er det lidt svært at se pointen i at lave rettelser generelt).

  • 0
  • 0
#7 Thorbjørn Andersen

[I]Ja! Jeg er lidt i tvivl om det kan betragtes som reklame at henvise til eget job-opslag, og jeg derfor vil komme til at bryde debatreglerne, men jeg tager chancen, da jeg mener det er relevant i sammenhængen.[/I]

Jeg hverken håber eller forventer at nogen administrator her ser det som reklame. Det er jo ikke sådan, at der reklameres for et produkt - eller at det er udenfor kontekst (når Nokia nu har fyret adskillige Qt-udviklere)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere