Nokia åbner sluserne for danske apps i Ovi Marked

Nokia åbnede mandag for danske applikationer i online-butikken Ovi Marked. Applikationerne kan betales over telefonregningen hos blandt andet TDC, 3 og Telia.

Nu kan de danske Nokia-ejere hente applikationer fra Nokias Ovi Marked på dansk og betale for købene via teleoperatøren herhjemme, herunder TDC og Telia.

Ovi Marked er Nokias pendant til Apples App Store og Googles Android Market ? altså en onlinebutik, hvor man kan hente applikationer og indhold ned på sin telefon enten gratis eller for en mindre sum penge.

For mobiludviklere lyder betingelserne på en 70-30-fordeling af indtægterne mellem udvikleren og Nokia, mens det koster et startgebyr på 50 euro at blive registreret som udvikler og få applikationerne på hylderne i Ovi Store.

Det minder meget om forholdene i Apples App Store. Om Nokias procedure for gennemsyn af applikationer så er lige så besværlig, som Apple til tider har ry for at være, vides ikke i skrivende stund. Apple har været kritiseret af blandt andet danske mobiludviklere for at være for sløve og inkonsekvente, når det skal besluttes, om en applikation kan få lov at blive lagt i App Store.

Produktchef i Nokia Danmark, Niels Kjelstrup, oplyser til Version2, at Ovi Marked skal give brugerne og udviklerne en fælles portal til applikationerne. Som mobiludvikler kan man dog sagtens vælge at få sine Symbian-applikationer ud til kunderne udenom Ovi Store, hvis det passer bedre til ens temperament.

Ovi Marked virker på de fleste af Nokias mobiler. Det gælder over en bred kam fra Series 40-modeller som Nokia 6700 Classic, og op til de mere avancerede mobiler som Nokia N97 og Nokia E72.

Herhjemme er det i første omgang muligt at betale for applikationer over telefonregningen hos TDC, Telenor, Telia, 3, Telmore og CallMe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere