Nok er nok: Danske banker går sammen mod it-kriminelle

Det nye samarbejde på tværs af nordens tre største banker skal forhåbentlig sikre dem bedre mod omfattende it-angreb.

Efter mere end 1800 angreb mod danske netbanker i 2016 alene går Nordea, Danske Bank og Den Norske Bank sammen for at styrke modstandskraften over for kraftige it-angreb. Det skriver finans.dk.

Læs også: Dansk Erhverv i kødet på Nets: I beskytter jeres monopol

Sammen har de vurderet, at risikoen for at en nordisk bank angribes og rammes hårdt af et udenlandsk hackerangreb nu er så stor, at et indbyrdes samarbejde er nødvendigt.

»De it-kriminelle er ikke begrænset af landegrænser. Vi er nødt til at dele informationer i real time, lige som de it-kriminelle gør,« siger Poul Otto Schousboe, it-sikkerhedschef i Danske Bank til finans.dk.

Læs også: Nye spor fra bankkup: Måske er Nordkoreas cyberformåen faktisk helt vild

Samarbejdet er inspireret af det norske banksamarbejde FinansCert, som ligeledes har til formål at danne en base for vidensdeling om sikkerhed bankerne imellem.

Internationale problemer

Tilbage i 2016 lykkes det en gruppe kriminelle at stjæle 570 millioer kroner fra en bank i Bangladesh. Samtidig har sikkerhedsfirmaet Kaspersky vurderet, at et lignende angreb sagtens kan sk mod danske banker.

Den danske bankbranches forening Finans Danmark er positive over for samarbejdet:

»Bankerne i Danmark har lave tabstal og er generelt gode til at beskytte sig mod cyberkriminalitet, men vi skal været ét - og gerne flere - skridt foran de kriminelle og ikke hvile på laurbærrene,« siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark til finans.dk.

Læs også: Alverdens data sikres i op til 1.000 år på lysfølsom, flerlaget filmstrimmel

It-sikkerhedschefen i Danske bank oplever da også, at bakernes sikkerhed hele tiden testes.

»Man kan tænke på det sådan, at de it-kriminelle banker på døren og prøver at se, om den er åben. Og vi har da nogle, der banker på døren jævnligt,« siger Poul Otto Schousboe til finans.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017