Nok er nok: Danske banker går sammen mod it-kriminelle

Det nye samarbejde på tværs af nordens tre største banker skal forhåbentlig sikre dem bedre mod omfattende it-angreb.

Efter mere end 1800 angreb mod danske netbanker i 2016 alene går Nordea, Danske Bank og Den Norske Bank sammen for at styrke modstandskraften over for kraftige it-angreb. Det skriver finans.dk.

Læs også: Dansk Erhverv i kødet på Nets: I beskytter jeres monopol

Sammen har de vurderet, at risikoen for at en nordisk bank angribes og rammes hårdt af et udenlandsk hackerangreb nu er så stor, at et indbyrdes samarbejde er nødvendigt.

»De it-kriminelle er ikke begrænset af landegrænser. Vi er nødt til at dele informationer i real time, lige som de it-kriminelle gør,« siger Poul Otto Schousboe, it-sikkerhedschef i Danske Bank til finans.dk.

Læs også: Nye spor fra bankkup: Måske er Nordkoreas cyberformåen faktisk helt vild

Samarbejdet er inspireret af det norske banksamarbejde FinansCert, som ligeledes har til formål at danne en base for vidensdeling om sikkerhed bankerne imellem.

Internationale problemer

Tilbage i 2016 lykkes det en gruppe kriminelle at stjæle 570 millioer kroner fra en bank i Bangladesh. Samtidig har sikkerhedsfirmaet Kaspersky vurderet, at et lignende angreb sagtens kan sk mod danske banker.

Den danske bankbranches forening Finans Danmark er positive over for samarbejdet:

»Bankerne i Danmark har lave tabstal og er generelt gode til at beskytte sig mod cyberkriminalitet, men vi skal været ét - og gerne flere - skridt foran de kriminelle og ikke hvile på laurbærrene,« siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark til finans.dk.

Læs også: Alverdens data sikres i op til 1.000 år på lysfølsom, flerlaget filmstrimmel

It-sikkerhedschefen i Danske bank oplever da også, at bakernes sikkerhed hele tiden testes.

»Man kan tænke på det sådan, at de it-kriminelle banker på døren og prøver at se, om den er åben. Og vi har da nogle, der banker på døren jævnligt,« siger Poul Otto Schousboe til finans.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017