Nøgenbilleder af kæresten på telefonen? Pas på Facebooks nye foto-upload

3. december 2012 kl. 12:344
Nøgenbilleder af kæresten på telefonen? Pas på Facebooks nye foto-upload
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Facebook lancerer nu en ny funktion, som automatisk uploader dine smartphone-billeder til et fotoalbum på Facebook. Se hvor du slår den fra.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook er klar med en ny funktion, der automatisk synkroniserer dine billeder fra dit private fotoalbum på din iPhone til de albummer, du har på Facebook. Det skriver Thenextweb.com.

Funktionen er inkluderet i de nyeste udgaver af Facebook-appen til både Android og iOS, men Facebook har endnu ikke slået den til for alle brugere.

Facebook-indstillinger i iOS 6. Her vil der meget snart komme et felt med synkronisering af billeder. Så hold øje med Facebook.

Er du iOS-bruger, kræver synkroniseringen dog iOS 6, Apples nyeste udgave af sit mobile styresystem. Android-brugere kan allerede nu benytte sig af funktionen, som findes under din billedmappe på Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den sociale hjemmeside har siden august testet funktionen, der udvider mulighederne for synkronisering med din smartphone. I dag kan man i eksempelvis iOS synkronisere kontakter og kalendere, så du i din private iPhone-kalder også bliver husket på moster Grethes fødselsdag.

Synkroniseringen kan tænkes at være problematisk, hvis man på telefonen har billeder af privat karakter, som aldrig var tiltænkt at blive uploadet på det store internet. Her vil det nok være en god ide at slå synkroniseringen fra.

Når Facebook ruller løsningen ud til samtlige af sine brugere, vil du på din iPhone finde funktionen under ‘indstillinger’ → ‘Facebook’, hvor der under feltet ‘Disse programmer må bruge din konto’ vil komme til at fremgå et felt med billeder.

Også inde i Facebook-app’en til iOS vil der ifølge Thenextweb.com kommer til at være en fane med ‘synkronisering’, som man allerede i dag kan finde på Android-udgaven.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
3. december 2012 kl. 22:10

Billederne vises vel ikke bare til folk på facebook pr automatik ? Er vel ligesom g+ app'en der har kunnet det her længe, at billederne er private...indtil man vælger selv at dele ?

2
3. december 2012 kl. 19:07

Billedupload er deaktiveret som standard. Og funktionen annoncerer sig selv, når man åbner appen første gang efter at den er aktiveret... Her har man så muligheden for at slå den til.

Edit: og i øvrigt har det screenshot der vises i artiklen ikke noget med Facebook photo sync at gøre. Det hele styres inde i appen, som det også beskrives i kilden til historien. Og endelig er alle uploadede billeder private indtil man vælger at poste dem. Bare lige for at få alle facts med. Om man så har tænkt sig (eller bør) bruge funktionen er en anden sag.

4
3. december 2012 kl. 23:14

Billedupload er deaktiveret som standard. Og funktionen annoncerer sig selv, når man åbner appen første gang efter at den er aktiveret... Her har man så muligheden for at slå den til.

Hej Søren

Du har fuldstændig ret, og jeg forstår ikke at nogen kan dis-like fakta...men sandheden er åbenbart stadig ilde hørt :-)

Mvh. Peter

1
3. december 2012 kl. 17:27

... men Facebook har endnu ikke slået den til for alle brugere.

Dette fremføres uden at løfte et øjenbryn, og medvirker til at cementere holdningen om at det er helt naturligt at andre kan justere vores telefon.

-Suk.

K