Node.js-rival deltager i Javascript-standardisering

15. december 2021 kl. 09:52
Node.js-rival deltager i Javascript-standardisering
Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL.
Deno har ønskelisten klar til nye faciliteter i Javascript.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Open source Javascript-miljøet Deno har sluttet sig til ECMA International, som er organisationen bag Ecmacript-standarden, der ligger til grund for Javascript. Det skriver Infoworld.

Deno er ment som et alternativ til Javascript-miljøet Node.js. Det bygger på et sikkert V8-kørselsmiljø, som er Javascript-motoren i Google Chrome. Miljøet bygger på Typescript i stedet for Javascript, for at opnå bedre sikkerhed i koden. Typescripts compiler er også indbygget i Deno.

Deno vil i styregruppen især slå på tromme for forbedringer i forbindelse med Javascript på servere, skriver Deno-udvikler Luca Casonato i et blogindlæg.

Det drejer sig om bedre understøttelse af resurser, som ikke er Javascript, i moduler. Der ønskes også forbedringer i forhold til explicit resursestyring, og bedre standardiseret understøttelse af iteration med async-syntaks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Luca Casonato opfordrer alle interesserede til give deres besyv med på email-adressen luca@deno.com eller via Twitter på @lcas.dev.

Bag Deno står den oprindelige skaber af Node.js, Ryan Dahl. Han er utilfreds med en del centrale punkter i Node.js. og kritikpunkterne omfatter blandt andet Nodes sikkerhedsarkitektur, samt dets build-system, pakkestyring og modularisering.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger