Node.js-rival deltager i Javascript-standardisering

Node.js-rival deltager i Javascript-standardisering
Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL.
Deno har ønskelisten klar til nye faciliteter i Javascript.
15. december 2021 kl. 09:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Open source Javascript-miljøet Deno har sluttet sig til ECMA International, som er organisationen bag Ecmacript-standarden, der ligger til grund for Javascript. Det skriver Infoworld.

Deno er ment som et alternativ til Javascript-miljøet Node.js. Det bygger på et sikkert V8-kørselsmiljø, som er Javascript-motoren i Google Chrome. Miljøet bygger på Typescript i stedet for Javascript, for at opnå bedre sikkerhed i koden. Typescripts compiler er også indbygget i Deno.

Deno vil i styregruppen især slå på tromme for forbedringer i forbindelse med Javascript på servere, skriver Deno-udvikler Luca Casonato i et blogindlæg.

Det drejer sig om bedre understøttelse af resurser, som ikke er Javascript, i moduler. Der ønskes også forbedringer i forhold til explicit resursestyring, og bedre standardiseret understøttelse af iteration med async-syntaks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Luca Casonato opfordrer alle interesserede til give deres besyv med på email-adressen luca@deno.com eller via Twitter på @lcas.dev.

Bag Deno står den oprindelige skaber af Node.js, Ryan Dahl. Han er utilfreds med en del centrale punkter i Node.js. og kritikpunkterne omfatter blandt andet Nodes sikkerhedsarkitektur, samt dets build-system, pakkestyring og modularisering.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger