No More Ransom tilføjer 15 nye gratis værktøjer til at fjerne ransomware

Et europæiske samarbejde mellem politimyndigheder og virksomheder, der skal dæmme op for ransomware, fortsætter med at vokse.

Kriminalitet med ransomware synes at blive stadigt hyppigere, men lovens lange arm slår tilbage med det nystartede offentligt-private og internationale initiativ No More Ransom.

På de første ni måneder har organisationen hjulpet over 10.000 brugere med at dekryptere deres data, skriver SC Magazine UK.

No More Ransoms hjemmeside er prydet med komiske westerntema figurer, men indholdet er ikke noget at grine af.

Internettets sheriffer deler gratis ud af gode råd og dekrypteringsværktøjer leveret af samarbejdets forskellige partnere.

Læs også: Ransomware: »Der er altid nogle, hvor al uddannelse kortslutter, når de venter en pakke«

Under stadig udvidelse

Det er langt fra muligt at fjerne alle typer ransomware med NMR værktøjerne, men brugere fra især Rusland, Holland, USA, Italien og Tyskland besøger fast hjemmesiden.

Ifølge chefen for Europols Cyber Crime Center, er NMR »sandsynligvis det bedste eksempel på et offentligt-privat partnerskab, jeg har set i cybersikkerhed.«

76 organisationer er nu en del af No More Ransomware og organisationen regner med, at deres kompetencer vil udvides yderligere, når endnu flere virksomheder og politimyndigheder vælger at deltage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere