NNIT snupper apoteker-it fra Accenture

Selv om apotekerne i flere år har haft betydelige problemer med deres it-systemer, så har it-selskabet NNIT ingen skrupler ved at overtage dem.

Apotekerforeningen har besluttet at droppe samarbejdet med Accenture. Det er ikke lykkedes it-selskabet at få løst en række tekniske problemer med løsningen Pharmanet, som Acenture har udviklet for Apotekerforeningens it-selskab Datapharm.

I stedet har Apotekerforeningen indgået aftale om overtagelse af Apotekerforeningens it-systemer med NNIT. Som en del af aftalen overgår Datapharms medarbejdere til NNIT.

Netop landets apoteker har været ramt af adskillige driftsproblemer, der blandt andet har betydet, at patienter ikke har kunnet få deres receptpligtige medicin, fordi it-systemerne ikke var tilgængelige.

Men det får ikke administrerende direktør i NNIT, Per Kogut, til at ryste på hænderne.

»Vi har stor respekt for at en virksomhed som Accenture ikke kunne få det her på plads, men det kan der have været mange gode grunde til. Det er da noget, vi har haft i vores overvejelser, men vi er fortrøstningsfulde med, at vi kender farmabranchen langt bedre end Accenture,« siger NNIT's administreende direktør Per Kogut.

Han peger desuden på, at en del af apotekernes problemer også har været tilskrevet Receptserveren, der drives af Lægemiddelstyrelsen og ikke er omfattet af aftalen.

»Her har der også været problemer, men det er vores opfattelse, at vi med vores erfaring inden for driftsgovernance og sundhedsystemer (NNIT er udskilt fra medicinalvirksomheden Novo Nordisk, red) kan løse opgaven,« siger han.

Selv om Receptserveren ikke er en del af leverancen erkender Per Kogut, at NNIT hurtigt vil komme til at stå som de ansvarlige for apotekernes it-drift.

»Folk vil se på det end-to-end, men det er ikke det, der har været en del af denne leverance, men det kan da godt være, at alle parter fandt ud af, at det var hensigtsmæssigt, at vi også havde en finger med i det spil, men det er ikke noget, der har været talt om indtil videre,« siger han.

Per Kogut oplyser dog, at de oplevelser, NNIT indtil videre har haft i marken hos apotekerne, har vist et betydeligt kendskab til hvilke it-services, der kommer fra hvem.

Aftalen mellem NNIT og Apotekerforeningen er sat til et trecifret millionbeløb over de næste tre år og omfatter 203 af landets 266 apoteker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere