NNIT scorer ny, fælles login-løsning til 130 offentlige sites

10. december 2010 kl. 08:11
Økonomistyrelsen har valgt NNIT til at levere et fællesoffentligt loginmodul, der skal afløse NemLogin og virk.dk Login-løsningen skal betjene mindst 130 offentlige sites.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det blev NNIT, som løb med kontrakten på levering af et nyt loginmodul til offentlige hjemmesider for virksomheder og private. Økonomistyrelsen oplyser på sin hjemmeside, at styrelsen forventer at skrive kontrakt med NNIT om ordren i midten af januar 2011.

Hvad prisskiltet på ordren lyder på, oplyser styrelsen ikke. Men ordrens størrelse tyder på, at der er tale om et anseeligt beløb.

Der er også stillet krav til de firmaer, der ville byde på projektet, om en vis økonomisk størrelse. Økonomistyrelsen krævede for eksempel, at leverandøren havde en omsætning på mindst 200 millioner kroner hvert år de seneste tre år.

Og som sædvanligt var økonomien i projektet den afgørende faktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Tildeling af kontrakten sker på grundlag af det samlet set økonomisk mest fordelagtige tilbud,« skriver Økonomistyrelsen således i sin pressemeddelelse.

Loginmodulet skal afløse det gamle NemLogin, som i dag giver privatpersoner adgang til 30 offentlige tjenester på nettet, samt virk.dk, der giver virksomheder adgang til omkring 100 offentlige onlinetjenester. NemLogin har i dag cirka 15.000 logins hver dag, mens virk.dk har cirka 8.000.

NemLogin er i dag kendt af mange som bindeleddet mellem NemID og hjemmesider som for eksempel skat.dk og borger.dk.

Kontrakten lyder på udvikling af systemet, drift og vedligeholdelse af det nye system frem til 2015 og med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Derudover skal NNIT også sørge for at flytte brugerne fra virk.dk og NemLogin til den nye login-tjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økonomistyrelsen har døbt systemet det mundrette navn 'den Konsoliderede Fælles Offentlige Brugerstyringsløsning', i daglig tale kendt under kælenavnet KFOBS.

Udbudsmaterialet specificerer ikke yderligere, hvornår loginsystemet skal være ført ud i livet, andet end at det skal køre inden kontrakten udløber i 2015.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger