NNIT poppede champagnepropperne: "Ekstremt glad - men også ydmyg"

8. november 2013 kl. 16:474
Der blev åbnet boblevand, da NNIT fik nyheden om, at firmaet sammen med amerikanske Epic havde vundet milliardordren på sundheds-it til to regioner. Men det er først nu, at arbejdet begynder, lyder meldingen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Det er stort. Det er et gennembrud på sundheds-it-området.«

Sådan beskriver vicedirektør i NNIT Jan Kold fredagens nyhed om, at den amerikanske it-leverandør Epic sammen med NNIT har vundet et milliardstort udbud om en sundhedsplatform til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Da nyheden kom, samlede Jan Kold teamet, der har arbejdet på at lave tilbuddet og de folk, der er afsat til opgaven og åbnede en flaske bobler.

»Vi har ikke fejret det som sådan. Det er selvfølgelig en stor milepæl, men på ingen måde en kulmination. For det er først nu, arbejdet begynder,« siger Jan Kold til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Personligt har jeg det lidt todelt. Selvfølgelig er jeg meget glad, men jeg er også meget ydmyg over for opgaven, der bliver en af verdens største sundhed-it-platforme,« fortsætter Jan Kold.

Hvad er udsigterne til, at sådan et kæmpe projekt kommer i mål til tiden og på budgettet?

»Vi skal huske på, at det er Epic og ikke NNIT, der har vundet ordren. De har nogle rigtig store installationer rundt om i verden - og også nogle, der er større end denne. De har en historik med at levere on time on budget, så jeg har en stor tiltro til, at det er det, der kommer til at ske,« lyder det fra Jan Kold.

Samarbejdet mellem Epic og NNIT er i øvrigt ikke den klassiske leverandør/underleverandør-relation.

»Vi kommer til at arbejde helt integreret i Epics team, så vores medarbejdere kommer til at arbejde som nære kolleger i de kommende år.«

Hvor mange medarbejdere taler vi om?

»Jeg har ikke lyst til at sætte tal på endnu,,« siger Jan Kold, der heller ikke ønsker at sige noget om økonomien i ordren.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. november 2013 kl. 11:25

Jeg syntes jo det er interessant at vide om man har taget højde for den nationale reference arkitektur, som man arbejde med hos NSI, i det udarbejdede udbudsmateriale.

Er der nogen der ved det? - Måske noget Hr. Jan Kold fra NNIT kan svare på?

1
8. november 2013 kl. 18:07

Hvorfor kun de to, er der ikke i forvejen rigelig af problemer indenfor sundhedsvæsenet pg.a. inkompalitet mellem systemerne fordi hvert amt tidligere også lavede deres eget ? Vel ingen grund til at gentage problemerne, nu står der ikke så meget uddybende her om, hvad der skal arbejdes på, men håber da ikke det er EPJ om igen..

2
8. november 2013 kl. 19:53

Hvis alle regioner hopper på det samme system, så er det farvel til åbne grænsesnit og goddag til endnu et monopol. Det er kun godt at andre regioner vælger at få et andet system, så man kan holde dem op imod hinanden. Det giver meget bedre service. Og i længden er det også billigere.

3
10. november 2013 kl. 13:11

Helt rigtigt set. Monopoler er ikke effektive, som mange tror, men derimod indadvendte, ineffektive og dyre. Valget af Epic/NNIT er en rigtig god nyhed.