NNIT lancerer lukket cloud til skeptiske firmaer

It-firmaet NNIT lancerer ny cloud-tjeneste til virksomheder med strenge krav til it-sikkerheden.

En ny tjeneste fra NNIT skal gøre cloud-skeptiske virksomheder med strenge sikkerhedskrav mere positivt stemte over for teknologien.

Det fortæller teknologidirektør Karsten Fogh Ho-Lanng, NNIT, til Børsen.

»Vores kunder vil gerne have adgang til de fordele, som cloud giver: Fleksibiliteten, muligheden for at få en ny server på en time ? og i nogle tilfælde også betaling efter forbrug,« siger han til avisen.

Medicinalfirmaer, finansvirksomheder og andre firmaer med høje krav til it-sikkerheden er ofte forbeholdne over for cloud computing, oplever NNIT.

NNIT's tjeneste tilbyder derfor de samme teknologier udbudt af store public cloud-udbydere som Amazon Web Services og Microsoft Windows Azure.

Men i stedet for at være offentligt tilgængelig for alle, der vil betale, er tjenesten kapslet inde i NNIT's datacenter på en hemmelig adresse i københavnsområdet.

Læs også: NNIT's hemmelige danske datacenter kan fjernstyres fra Kina

Dermed tilbydes tjenesten kun til kunder, der opfylder særlige krav.

»Alt er lukket inde i vores datacenter. Så kunderne ved, hvor deres data fysisk befinder sig, og deres it-revision kan komme forbi og inspicere forholdene,« siger Karsten Fogh Ho-Lanng til avisen.

Tjenesten afprøves lige nu af flere kunder og ventes klar til foråret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Watts

Cloud som begreb bliver sguda mere og mere udvandet.

Det her er intet andet end almindelig outsourcing med en fleksibel dataplan, so to speak.

Ikke at der er noget i vejen for det, men jeg får snart konsulent-knopper af at se standardydelser, hvor kun kontraktformen ændres, pludselig bliver til "Web 3.5 PersonalSuperCloud".

Salgsgas der gør det sværere at være seriøs omkring det, fordi chefer begynder at opbygge antipati overfor gode koncepter pga. konstant spin.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere