NNIT-direktør angriber rivalernes lave priser: »Dårligt for kunderne«

NNIT var den dyreste byder på Skattekontoen og har generelt ikke vundet store offentlige IT-opgaver gennem længere tid. Det er der en grund til, siger direktøren.

Priserne på offentlige it-projekter er så lave, at det er usundt for både branchen og kunderne.

Sådan lyder det fra Per Kogut, der er adm. direktør i NNIT, der tidligere var en del af Novo Nordisk.

I et interview med TV 2 fortæller han, at selskabet har været i den offentlige sektorer i mere end to årtier, og at den fortsat gerne vil byde ind. Men det skal give mening rent økonomisk.

»Vi ser andre, som er meget aggressive i det offentlige segment og dermed parate til at arbejde med tabsgivende kontrakter,« siger Per Kogut til TV2.

NNIT-direktøren mener, at de lave priser kan være et udtryk for, at nogle af konkurrenterne med vilje taber penge for at vinde opgaver.

»Når folk kan levere ydelser meget billigere end os, så er der måske en risiko for, at de ønsker at købe markedsandele. Det er vi ikke interesserede i, vi synes, det er usundt.«

Bød knap dobbelt op for it-projekt

Version2 har tidligere omtalt at NNIT var den dyreste byder på Skats it-projekt Skattekontoen, som KMD vandt med en pris på 98 millioner kroner. NNIT bød 178 millioner kroner, fremgik det af en aktindsigt.

Læs også: Skat har valgt KMD til betalingssystem trods kæmpe stævning: Læs forklaringen her

Trods KMDs markant bedre tilbud på kronesiden, vakte valget af KMD alligevel opsigt i forskerkredse, også fordi prisen var markant lavere end udbudsprisen:

»Jeg bemærker at KMD vinder til en pris, der er væsentligt under udbudsprisen. Det kan godt få mig til at stille spørgsmål om der kan leveres i den rette kvalitet i overensstemmelse med udbudsmaterialet til en så markant lavere pris,« sagde Pernille Kræmmergaard til Version2.

Billedet om at prisen altid er afgørende konkurrenceparameter holder dog ikke. Sundhedsplatformen vandt i Region H og Region Sjælland som følge af at systemet blev vurderet som det bedste til at understøtte klinikernes arbejde.

Og på trods af, at systemet, Epic, faktisk - som omtalt af Version2 - var det dyreste set på totalpris blandt de tre indstillede løsninger, som udover Epic talte Cerner Irland og IBM Danmark.

Læs også: Aktindsigt: Sundhedsplatformen vandt på it-understøttelse af dagligt hospitalsarbejde

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017