NNIT bag ny grænsekontrol: Tjekker fingeraftryk og stjålne pas hos Interpol

It-leverandøren NNIT har vundet Rigspolitiets ordre på et nyt it-system til grænsekontrol, POLKON, som skal tilbyde visumkontrol og integration med Interpol.

Strammere og mere effektiv kontrol med indrejsende er målet, når NNIT i den kommende tid skal implementere et nyt it-system til grænsekontrol for Rigspolitiet.

Systemet med navnet POLKON skal udvide den applikation til grænsekontrol, politiet har i forvejen, som er udviklet af it-leverandøren CSC.

Grænsekontrol-applikationen har været sendt i et udbud, fordi POLKON fremover blandt andet også skal kunne tjekke den indrejsendes pas op mod Interpols database over bortkomne pas fra lande udenfor EU.

»Det betyder, at vi i Danmark fremover vil kunne tjekke den indrejsendes pas op mod Interpols database i Lyon (i Frankrig, red.) og finde ud af, hvis et pas for eksempel er meldt bortkommet i Pakistan eller et andet land,« siger it-projektchef i Rigspolitiet, Torben Bruhn, til Version2.

Det adskiller sig fra proceduren i dag, hvor en person fra et land uden for Schengen-området bliver personen ledt ind i Schengen-ankomstområdet ved grænsekontrollen i for eksempel Københavns Lufthavn.

Her skannes passet og kontrolleres op mod det danske pasregister og kriminalregister, samt EU's fælles database for bortkomne pas. Men altså ikke mod Interpols database.

Udvides med visumkontrol

Samtidig skal POLKON fra december udvides til at foretage visumkontrol, hvilket kommer til at ske via en digital aflæsning af stregkoden i den indrejsendes visum.

Visumdelen udvides om cirka halvandet års tid med fingeraftryk.

Det betyder, at den indrejsendes fingeraftryk bliver optaget digitalt på den danske ambassade i hjemlandet, hvorefter den indrejsende endnu engang bliver bedt om at afgive sit fingeraftryk ved ankomst til Danmark.

Salgsdirektør Michael Bjerregaard, NNIT, oplyser til Version2, at POLKON bliver udviklet af selskabets Microsoft Solutions-afdeling.

Samme afdeling har tidligere leveret en række it-løsninger til Staten, blandt andet borger.dk og sundhed.dk, samt en visum-løsning til Integrationsministeriet.

Torben Bruhn ønsker ikke at afsløre den nøjagtige pris for projektet, men vil gerne oplyse, at der er tale om et étcifret millionbeløb.

I alt bød fem leverandører ind på opgaven. Rigspolitiet ønsker ikke at afsløre navnene på dem, der ikke vandt udbuddet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Det er vel som sædvanligt nytteløst at påpege at det er en alvorligt fejldesigent model som indebærer opsamling af biometri ude af proportioner med formålet. Det er groft uforsvarligt.

Samtidig sikrer det ikke fordi certificeret biometri er alt for sårbart. Det sirker hverken at personen er den som vedkommende udgiver sig for ELLER indeholder nogen form for revocation/recovery model når modellen forudsigeligt fejler.

Og interfaces er ikke-interoperable får holdbare sikkerhedsmodeller f.eks. baseret på Chip on card, når først systemet bryder sammen.

Her er en tidlig version af et kommende videnskabeligt paper som slår hul på sikkerheden fra ende til anden. http://cosec.bit.uni-bonn.de/fileadmin/user_upload/teaching/09ws/09ws-se...

Der er åbenbart ikke nedre grænser for dårskaben i den offentlige administration og hvor store overgreb på demokratiet, man er villig til at gøre sig skyldige i.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere