Nintendo og Netflix i vovet forsøg: Vil filmatisere Legend of Zelda-spillene - igen

12. februar 2015 kl. 14:454
En ny tv-serie baseret på fantasy-spillet Legend of Zelda er på vej til Netflix. Serien kommer til at foregå med rigtige skuespillere og skal konkurrere mod blandt andet Game of Thrones.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er sjældent, at en film baseret på et computerspil bliver en stor succes. Listen af floppede filmatiseringer af spil som Super Mario, Doom og Street Fighter er lang, mens det er langt sværere at finde de succesfulde eksempler frem.

Alligevel vover Nintendo og Netflix sig ud i et vovet forsøg på at gøre fantasy-spillet Legend of Zelda til en tv-serie med rigtige skuespillere. Det skriver Washington Post.

Legend of Zelda-spillene foregår i et middelalderligt fantasy-land ved navn Hyrule, hvor hovedpersonen Link skal forsøge at redde prinsesse Zelda.

Spilfirmaet forsøgte allerede at filmatisere spilserien i 1989, hvor den lancerede en tegneserie baseret på spillet. Serien udkom kun i 13 episoder og blev langt fra et hit. Den blev især kendt for Link’s konstante brug af sætningen “Excuse me, princess!”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

Det er meningen, at den nye tv-serie skal tage kampen op med andre succesfulde fantasy-serier som Game of Thrones, der er ejet af Netflix’ konkurrent HBO. Legend of Zelda skulle dog efter sigende blive mere familievenlig end sin blodigt provokerende konkurrent.

Nintendos tidligere forsøg på en filmatisering af et computerspil endte i et kæmpe flop. Da filmen Super Mario Bros udkom i 1993 med blandt andet Bob Hoskins og Dennis Hopper i hovedrollerne, blev det sablet ned af kritikerne. Filmen tjente kun knap 140 mio. kr. ind trods et budget på omkring 330 mio. kr.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ub01mPDS-Z0]

Tv-værten Jakob Stegelmann fra DR’s Troldspejlet ser også skeptisk på filmatiseringen af Legend of Zelda-spillene:

»Der har været mange halv- og helhjertede forsøg, men koden er aldrig blevet brudt for alvor. Ideen om at overføre en interaktiv historie til en gammeldags fortælleform som film virker ellers så oplagt. Det ville være skønt at se "The Legend of Zelda" lavet om til en god fantasyserie. Det bliver bare svært at overføre oplevelsen af at løse gåder og frustrationen over ikke at kunne komme videre,« siger Jakob Stegelmann til erhvervsmediet d og fortsætter:

»Personligt syntes jeg, at det var sjovt at se Angelina Jolie som "Tomb Raider" i sin tid. Men det berigede jo ikke spillet. På samme måde med "Hitman", hvor essensen i spillet er, at man selv er en lejemorder, mens filmen hverken gør fra eller til. Det undrer mig, at filmselskaberne ikke har kastet sig over "Grand Theft Auto", hvor der er et kompliceret univers fyldt med spændende figurer.«

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. februar 2015 kl. 11:04

don't touch my Zelda.

3
13. februar 2015 kl. 09:38

Jeg tror ikke, at man skal forsøge at konkurrere med Game of Thrones. Dertil er Legend of Zelda alt for uskyldig. Det er nok nærmere The Hobbit, man skal skele til. Det vigtigste er frem for alt et godt manuskript. Der er masser af dyre og flotte Fantasy/SF-produktioner, der er floppet på grund af et dårligt manuskript (Prometheus, Jupiter Ascending, David Lynch's Dune, osv.), mens gode manuskripter har kunnet give succes trods et begrænset budget til effekter (Pans labyrint, Serenity, Brazil, District 9, Gattaca, Edward Scissorhands, osv.).

Det kan lade sig gøre at lave gode film baseret på spil. Prince of Persia var faktisk hæderlig.

1
12. februar 2015 kl. 20:31

Det er ofte svært med alvorlige filmatiseringer af spil. Hvis de derimod lader sig inspirere af en spoof som Legend of Neil, kan det gå hen og blive meget sjovt.