Nintendo har succes som app-udvikler

Den japanske konsol- og spiludvikler Nintendo vender blikket mod det potentielt lukrative marked for apps til smartphones

Japanske Nintendo har igennem flere år udelukkende fokuseret på deres egne spillekonsoller, og har været mere end hårdt presset i konkurrencen med Xbox, PlayStation og ikke mindst smartphones.

I slutningen af sidste uge tog Nintendo imidlertid et skridt i en ny retningen med lanceringen af Miitomo, der er selskabets første app til iOS og Android.

Nintendo har i første omgang udelukkende lanceret Miitomo i Japan, hvor app’en, ifølge Bloomberg, på blot tre dag fik mere end en million downloads og placerede sig øverst på den japanske iOS-hitliste.

Læs også: Xbox One skal kunne køre Windows-apps til sommer

Indholdsmæssigt repræsenterer Miitomo også en ny retning for Nintendo. Det er nemlig ikke et spil men en social app, hvor brugerne skaber sig en såkaldt Mii-figur ved blandt andet at svare på en række spørgsmål. På den måde opbygges Mii-figuren omkring brugerens personlighed

Efterfølgende kan brugeren, når der er oprettet en Nintendo-konto, interagere med andre brugeres Mii-figurer online og på tværs af pc, smartphones og Nintendos egne konsoller.

Selve app’en er gratis at downloade, men er selvfølgelig i vanlig stil forsynet med rig mulighed for in-app tilkøb af for eksempel beklædning og tilbehør.

Miitomo er den første af fem planlagte apps fra Nintendo – de resterende fire er spil. Det er planen at lancere Miitomo i yderligere 15 lande inden månedens udgang. Hvornår og i hvilket omfang Nintendos app og tilhørende tjenester vil blive lanceret i Danmark er endnu ikke fastlagt.

Læs også: Xbox åbner for udvikling af spil, hvor du kan spille med spillere på andre konsoller

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017