Nintendo afslører hybridkonsollen Switch

Den længe ventede konsol fra Nintendo kan både bruges på farten og i sofaen med fladskærmen.

Nintendos nyeste bud på en spilkonsol har længe været fuldt af spådomme og spekulationer, mens enheden har levet et hemmeligt liv under navnet NX.

Torsdag løftede spilkæmpen så sløret for både konsollen og dens rigtige navn: Switch.

Detaljerne er endnu uklare, og der er der også god tid til, at konsollen rammer butikkerne til marts næste år. Men som ventet er der tale om en hybrid mellem den klassiske spilkonsol, der tilsluttes fjernsynet, og en mobil enhed.

Læs også: Nintendo bøjer sig for spilmarkedets nye overlord: Udgiver Mario som mobilspil

Skiftet foregår ved, at man slider siderne af Switch-controlleren og sætter dem på enheden, der ellers står i en dock, som giver strøm og forbindelse til internettet. I mobilmode har Switch en skærm på størrelse med en mindre tablet.

I mobiltilstand kan Switch bruges som en minikonsol ved igen at slide siderne af selve konsollen og bruge dem som to minicontrollere, med hver en analog-stick og fire knapper.

Læs også: Nintendo lefler for nostalgien: NES-konsol i miniformat og luksus-bog formet som spil

Det giver mulighed for at spille en omgang lokal multiplayer Mario Kart, hvor end man er, omend de små controllere - kaldet Joy Con - ikke fremstår velegnede til længere gaming-sessioner.

Hverken hver for sig eller i samlet tilstand emmer den modulopbyggede controller ligefrem af ergonomisk design. Switch kan dog også anvendes med en mere klassisk konsolcontroller, fremgår det af Nintendos præsentationsvideo - en såkaldt Switch Pro Controller.

Læs også: Nintendos topchef er død

I modsætning til Wii U, der havde problemer med at tiltrække spiludviklere, har Nintendo fået håndslag fra 48 softwarevirksomheder, som vil understøtte konsollen. Listen tæller blandt andre EA, Activision, Bethesda, UBISOFT og Konami, skriver The Verge.

Spillene kommer i bedste Nintendo-stil til at blive solgt i små minikassetter, der kan sættes i Switch-enheden. Indtil videre er seks spil afsløret gennem Switch-præsentationen: The Legend of Zelda, The Elder Scrolls 5: Skyrim, Mario Kart, Splatoon, et basketball-spil samt et nyt Super Mario-spil.

Læs også: Nintendo og Netflix i vovet forsøg: Vil filmatisere Legend of Zelda-spillene - igen

Se Nintendos præsentation af Switch-konsollen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere