Nicolás købte Google-domæne for 24 kroner: Lukkede søgemaskinen i flere timer

Et område i Buenos Aires, Argentinas hovedstad. Illustration: Deensel via Wikipedia
En argentinsk borger købte tidligere på ugen Googles argentinske domæne 'google.com.ar', efter det var til salg hos en domæneforhandler. I timerne efter var søgemaskinen ude af drift i landet.

Den 21. april tastede Nicolás David Kuroña fra Argentina ‘nic.ar’ ind i søgefeltet hos en argentinsk domæneforhandler. Da søgeresultaterne dukkede op på skærmen stod der, at domænet ‘google.com.ar’ var ledigt. Så trykkede han ‘køb’.

Det skriver MercoPress.

Nicolás David Kuroña købte Googles argentinske domæne for omkring 3,85 amerikanske dollars - eller 23,8 danske kroner - efter det angiveligt var udløbet tidligere på ugen. Det ledte til, at den argentinske Google-side midlertidig var lukket ned, som fik mange brugere til at klage.

Selvom der gik omkring tre timer, før siden var tilgængelig igen, fik Google domænet tilbage blot få minutter efter, argentineren havde købt det. Nicolás David Kuroña understreger på Twitter, at han har handlet i fuldkommen overensstemmelse med loven.

Læs også: Single use domæner til officiel information fra det offentlige

Da folk fandt ud af, at han stod bag problemerne, var der så mange besøgende på nic.ar-siden, at den endte med at være midlertidigt ude af drift. Hverken Google eller Nicolás David Kuroña har ønsket at kommentere på hændelsen overfor MercoPress, men det mærkelige er, at Googles domæne, ifølge en domæne-tracking-tjeneste, først udløber til juli.

Læs også: Nyt værktøj skal gøre det lettere at teste it-sikkerheden på dit domæne

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henning Wangerin

..... er der da vist noget det er gået helt galt hos nic.ar:

domain: google.com.ar

registrant: 50037928906

registrar: nicar

registered: 1999-06-08 00:00:00

changed: 2021-04-21 23:13:59.357446

expire: 2021-07-08 00:00:00

Lad os håbe at der er andre som har here styr på tingene

/Henning

  • 0
  • 0
#3 Ditlev Petersen

Jeg tænker nu at det minder om ond tro

Vist så, men enhver anden havde sikkert gjort det samme. Ikke for at lave forbrydelser, men for at se, om det der virkelig kan være rigtigt. En drømmer jeg-test. Og for at "nogen" kan lære af det.

Der var vist en journalist, der kom med til et møde i NATO for ikke så længe siden. Fordi ... så dårlig sikkerhed KAN de da ikke have. De tog det pænt.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere