Nianet køber konsulenthus for at få cloud-eksperter

7. april 2014 kl. 15:00
Syskon er blevet opkøbt af Nianet, som nu vil satse på at tilbyde cloud-løsninger til kunderne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nianet, der indtil nu har været mest kendt for fiberforbindelser og datacentre, vil nu udvide horisonten med cloud-tjenester og systemintegration. Og i stedet for selv at bygge den ekspertise op gennem noget tid, har Nianet købt en ’færdig pakke’ ved at opkøbe konsulentfirmaet Syskon. Det oplyser Nianet i en pressemeddelelse.

»Med vores nye kollegaer kan Nianet håndtere virksomheders og kommuners samlede IT behov i løsninger baseret på vores egen infrastruktur af fibernet og datacentre. Det giver os et helt nyt tilbud til markedet og ændrer Nianets profil fra primært at være en udbyder af infrastruktur til fremover også at være systemintegrator, outsourcingpartner og cloud-udbyder,« udtaler Rasmus Helmich, direktør for Nianet.

Nianet har 125 ansatte, som nu får selskab af de 21 Syskon-folk, som flytter ind hos Nianet i Glostrup. Med den udvidelse forventer Nianet nu at omsætte for over 300 millioner kroner i 2014, mod 227 millioner i 2013.

Prisen for at købe Syskon holder Nianet hemmelig. De fire ejere af Syskon fortsætter hos Nianet, og Syskons direktør Thomas Schmidt bliver ny salgsdirektør hos Nianet.

Nianet køber Syskon for at accelerere og styrke cloud-forretning
Nianet A/S har den 7. april købt konsulenthuset Syskon A/S i Allerød. Med købet følger Syskons 21 erfarne infrastrukturkonsulenter, som får en central rolle med at accelerere Nianets forretning inden for drift, outsourcing og cloud-tjenester.

Nianet er en af landets største udbydere af fiberbaserede datanetværk og datacentertjenester til offentlige og private virksomheder. Med købet af Syskon udvider Nianet sin nuværende forretning med stærke ressourcer indenfor systemintegration og cloud med erfarne konsulenter og Nianet overtager samtidigt en række driftsaftaler på server-, netværks- og cloudløsninger.

De 21 medarbejdere hos Syskon bliver en del af Nianets organisation på Nianets hovedkontor i Glostrup, der også rummer Nianets nyeste og femte datacenter. Alle fire ejere af Syskon fortsætter hos Nianet og administrerende direktør for Syskon, Thomas Schmidt bliver ny salgsdirektør hos Nianet. Dette understreger den beslutsomhed, der ligger bag Nianets ønske om, at øge salget af kundetilpassede outsourcing- og cloud-løsninger.

Ny profil gennem opkøb
Syskons konsulenter er eksperter inden for server, netværk, storage, virtualisering og backup, og er samtidig højt certificerede specialister i løsninger fra Microsoft, VMware, Citrix og EMC.

- Vi har gennem et stykke tid ønsket at købe en virksomhed med erfarne konsulenter. Derfor er vi rigtigt glade for aftalen med Syskon, der er en førende virksomhed, kendt for deres mange års erfaring inden for områder som VMware og EMC, fortæller adm. dir. Rasmus Helmich, Nianet.

- Med vores nye kollegaer kan Nianet håndtere virksomheders og kommuners samlede IT behov i løsninger baseret på vores egen infrastruktur af fib ernet og datacentre. Det giver os et helt nyt tilbud til markedet og ændrer Nianets profil fra primært at være en udbyder af infrastruktur til fremover også at være systemintegrator, outsourcingpartner og cloud-udbyder, fortsætter Rasmus Helmich

God synergi i samarbejdet

- Vi sælger til Nianet, fordi vi ser en god fremtid i det nye samarbejde, fortæller Syskon partner Christoffer Witt Qvist. Markedet for cloud og driftstjenester er i udvikling, men samtidigt sker der en konsolidering, hvor det er vigtigt at kunne garantere leverancer på hele infrastrukturen. Som vi ser det, så er vi med andre ord på det rigtige marked, på det rigtige tidspunkt og nu med den rette partner, slutter Christoffer Wiit Qvist.

Omsætningsmål på 300 millioner kroner

Med opkøbet af Syskon forventer Nianet i 2014 en omsætning på ca. 300 millioner kroner, mens egenkapitalen udgør over 250 mio. kr. I forbindelse med handlen indtræder Syskons direktør Thomas Schmidt i Nianets direktion som salgsdirektør, hvor han afløser Nianets salgsdirektør gennem mange år Jan Linnet. Købesummen oplyses ikke.

Om Nianet
Nianet er etableret i maj 2003 og er en af de største udbydere af fiberbaserede datanetværk til virksomheder baseret på Nianets eget landsdækkende fibernet. Nianet har 125 ansatte og ejes af 16 danske energiselskaber. Omsætningen lå i 2013 på 227 mio. kr.
Nianet har hovedkontor i Glostrup og en afdeling i Skanderborg samt fem datacentre i henholdsvis Glostrup, Taastrup, Vallensbæk, Skanderborg og Aarhus.
Om Syskon
Syskon blev etableret i april 2000. I 2013 havde Syskon en omsætning på ca. 60 millioner. Syskon har 21 medarbejdere, som alle flytter med over til Nianet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger