Nianet kaprer kommunernes internet

På blot 18 måneder er Nianet blevet internetleverandør til en tredjedel af landets kommuner

Da Nianet i begyndelsen af sidste år skubbede TDC af pinden som statens internetleverandør, åbnede det samtidig markedet for de kommunale kunder. Siden har Nianet lukket aftaler med 30 kommuner, hvilket svarer til lidt under en tredjedel af alle danske kommuner.

»Behovet for øget båndbredde i skolerne er en af drivkræfterne,« siger Nianets administrerende direktør Rasmus Helmich.

En anden og ikke uvæsentlig faktor er ifølge direktøren, at rammeaftalen med staten er skruet sådan sammen, at kommunerne, uden at skulle ud i at formulere et EU-udbud, kan tiltræde aftalen med Nianet.

10 år gamle Nianet, der er ejet af 17 danske energiselskaber, har selv 3500 km fiber i Danmark og råder desuden over de mere end 100.000 km fiber, som elselskaberne sidder på.

Som en integreret del af forretningen er drift af datacentre, hvoraf Nianet fredag med kampagnefrisk borgmester og guldsaks åbnede et femte i Glostrup.

Læs også: Sådan bygger Nianet nyt, konservativt datacenter

Driften af datacentre eller såkaldt co-location af datacentre står i dag for knap 20 procent af den samlede forretning. Og der er rift efter skabspladsen i det 1300 kvadratmeter store center. Rasmus Helmich vurderer, at der vil være udsolgt inden for 3-4 år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere