Ni vilde eksempler: Så meget kan du gøre med HTML5

Med det rette håndelag kan åbne webstandarder som HTML5 bruges til meget komplekse animationer. Mozillas web-evangelist har fundet ni vilde eksempler.

Engang skulle man have fat i Flash for at lave en avanceret webside, med interaktiv grafik og animationer, men det er ikke længere nødvendigt.

De nye, åbne webstandarder som HTML5 og Javascript gør det nu muligt at lave tilsvarende effekter i browseren, uden nogle plugins. Det skriver David Walsh, evangelist for webteknologier hos Mozilla, i et blogindlæg.

Her har han samlet ni eksempler på, hvad man kan udrette med nutidens webstandarder og ikke mindst canvas-tagget i HTML5. Netop canvas-funktionen var nemlig lidt af en ’åbenbaring’ for designerne hos Mozilla, skriver han.

Blandt de ni webprojekter er der en yderst livagtig animation af et stykke stof, man så kan skubbe til med musen. Andre eksempler udnytter også muligheden for ’native’ beregninger i browseren til at vise beregningstunge animationer.

Et eksempel sætter dog din CPU under pres, skriver David Walsh, nemlig Gestures+Reveal.js, som gør det muligt at interagere med data ved at vifte med hånden foran skærmen, i bedste Kinect-stil. Det kræver et webkamera.

Se alle ni eksempler i blogindlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere