NFT-projekter skyder op som ukrudt, men lader til at være ligeså uønsket.
I hvert fald trækker Team 17, der er bedst kendt for at stå bag ’Worms’-serien med de voldsparate orme, nu deres NFT-projekt, MetaWorms, tilbage. Det skriver de på Twitter blot en dag efter, deres MetaWorms projekt var blevet annonceret.
»Vi har lyttet til vores Teamsters, udviklingspartnere og vores spils fællesskaber og de bekymringer, de har udtrykt. Derfor har vi taget beslutningen om at træde tilbage fra NFT-land,« lyder det i tweetet.
Team17 is today announcing an end to the MetaWorms NFT project.
— Team17 (@Team17) February 1, 2022
We have listened to our Teamsters, development partners, and our games’ communities, and the concerns they’ve expressed, and have therefore taken the decision to step back from the NFT space.
Også spilstudiets egne folk har udtryk modvilje NFT-projektet. Ligesom spiludvikler Phil Duncan, der står bag Overcooked-serien, som Team17 udgiver, umiddelbart efter annonceringen af MetaWorms-projektet tweetede et sigende »suk«.
Projektet gik ud på at lave unikke computer-generede Worms-kunststykker, som fans kunne købe. De skulle sælges gennem Reality Gaming Group.
Noget lignende annoncerede Ubisoft sidste december. Assassins Creed-skaberen vil sælge unikke NFT kunststykker på en platform, de har navngivet Quartz. På trods af enorm kritik fra spilfans ser det dog ud til, at Ubisoft har intentioner om at følge projektet til dørs.
Flere indie-spilstudier har også meldt ud offentligt, at de synes NFT’er er en dårlig idé, der både er miljøskadelige og dårlige for spilbranchen. Aggro Crab, der hører under Team17 paraplyen, har meldt ud, at de ikke vil samarbejde med Team17, hvis de ikke trækker projektet tilbage, mens Playtonic, der er bedst kendt for Yooka-Laylee spillene, har gjort det tydeligt i et tweet, at de ikke har interesse i at gøre NFT’er en del af deres spil.
sigh pic.twitter.com/I4PIQB6o1H
— AGGRO CRAB (@AggroCrabGames) January 31, 2022
Da Team17 trak i land med deres NFT-projekt, fulgte Aggro Crab op med et tweet, hvor de skrev tak efterfulgt af et hjerte.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.