Nexus-telefon afslører: Ny Android 4.1 Jelly Bean er rundt om hjørnet

25. juni 2012 kl. 08:0113
Den næste version af mobilstyresystemet Android kan være lige rundt om hjørnet, selvom kun et fåtal af enheder er blevet opgraderet til Android 4.0.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google er muligvis på vej til inden for kort tid at lancere den næste version af mobilstyresystemet Android. Det skriver Ars Technica.

Android 4.1, med kodenavnet 'Jelly Bean', dukkede kortvarigt op i Googles egen netbutik under Samsungs Galaxy Nexus-telefon ifølge Droid Life.

Google afholder i næste uge dets udviklerkonference Google I/O, som kunne være en lejlighed til at afsløre den nye version af Android.

Der er ikke afsløret nogen detaljer om nye funktioner eller forbedringer i Android 4.1 i forhold til den nuværende nyeste version 4.0, som dog ifølge Ars Technica kun findes på cirka syv procent af Android-enhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google vil muligvis også annoncere et tablet-modstykke til Nexus-serien af telefoner, som altså vil være Googles eget design, fremstillet i samarbejde med en partner og med en umodificeret version af Android.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
25. juni 2012 kl. 22:16

Google afholder i næste uge

Prøv med "i denne uge Onsdag kl 17 dansk tid" (om 43 timer fra nu af)

9
25. juni 2012 kl. 12:46

Okay, det var bare det, jeg ville vide. I yakjuxw-versionen v4.0.4 medfølger dansk sprogkontrol, men det ser ikke ud til, at den bliver lanceret inden Android 4.1 eller 5.0

4
25. juni 2012 kl. 11:29

Jeg læste et sted, at yakju ikke indeholder dansk stavekontrol, at det altså kun er inkluderet i den geografiske version yakjuxw. @Thomas, du flashede til yakju (hvilket er nemt), men har du adgang til dansk stavekontrol? Jeg har ikke brug for dansk brugergrænseflade, men den danske stavekontrol har jeg hårdt brug for, da det er et helvede ellers at skulle skrive på touch.

13
12. juli 2012 kl. 09:19

Ellers kan du hente det gratis tastatur som hedder scandinavian keyboard fra google play. Virker ganske udemærket.

7
25. juni 2012 kl. 12:06

@Henrik, Palle

Jeg har også Nexus'en, og har fra dag 1 haft den flashet med AOKP rommen, og Franco Kernel.

Har så brugt 16 kr på Swiftkey, et køb som jeg ikke fortryder - for som du siger, så er der ikke dansk stavekontrol i standard tastaturet på en rå 4.0.4.

6
25. juni 2012 kl. 12:03

Hej Henrik, Jeg kører personligt med custom Roms og stock I 4.0.3+ og der har jeg med stor success benyttet mig af produkter som SwiftKey og eks. SlideIT

5
25. juni 2012 kl. 11:57

Kan det ikke klares ved at installere et custom tastatur som f.eks. Swiftkey?

3
25. juni 2012 kl. 11:27

Og de svarede så tilbage, at Samsung intet havde at gøre med non-yakju opdateringerne af Nexus. Supporteren mente personligt, at det var et rygte spredt af Apple ... Men jeg anbefaler ikke nogen at købe Nexus i Danmark, hvis de forventer og regner med at få hurtigere opdateringer.

2
25. juni 2012 kl. 11:25

Jeg tog sagen om jakjuxw op med både Samsung, Google og mit teleselskab.

Jeg syns i den grad at det var katten i sækken at købe Galaxy Nexus da den havde yakjuxw versionen. Ingen ville give sig indtil teleselskabet greb bolden og mandede sig op. De gav mig lov til at flashe til yakju, og er derfor endelig sluppet ud af Samsungs klamme hånd. Den info havde jeg meget gerne ville have haft INDEN jeg valgte denne telefon. Var så naiv at tro at en Nexus rent faktisk var en Google telefon, men nej ikke i Samsungs øjne.

Teleselskab tilbød at jeg selv ved et forfejlet flash forsøg ville beholde garantien og få ombyttet til en ny telefon.

Nu da den er flashet og jeg kører 4.0.4 så har de noteret i sagsmappen at skulle der ske noget med den, så er den stadig dækket selvom jeg har flashet til yakju.

Det er et udskældt teleselskab men jeg har personligt ikke nogen beef med dem

1
25. juni 2012 kl. 09:59

Tilsyneladende har Samsung jo mere eller mindre droppet at vedligeholde Galaxy Nexus med nyere softwareversioner - jeg kører i hvert fald stadig Android 4.0.2 (yakjuxw). Så man kunne da godt frygte at danske SGN ikke får får nogen gavn af denne opdatering (i hvert fald ikke uden at bryde fabriksgarantien ved at flashe til yakju....)

12
12. juli 2012 kl. 09:14

Tilsyneladende har Samsung jo mere eller mindre droppet at vedligeholde Galaxy Nexus med nyere softwareversioner - jeg kører i hvert fald stadig Android 4.0.2 (yakjuxw). Så man kunne da godt frygte at danske SGN ikke får får nogen gavn af denne opdatering (i hvert fald ikke uden at bryde fabriksgarantien ved at flashe til yakju....)

Hmmm.... jeg købte min Galaxy Nexus hos Elgiganten for et par dage siden, og den siger at den er en yakjuxw. Det første der skete var at der kom to hurtige system-updates efter hinanden, OTA, og den er nu på Android 4.0.4, hvilket så vidt jeg kan se er den nyeste ICS overhovedet. Så noget fungerer da. Nu får vi se hvor hurtigt den får Jelly Bean, som netop er frigivet, og kommer til Galaxy Nexus først.

8
25. juni 2012 kl. 12:08

Det kan være at den er på vej til Samsung Nexus S, jeg har i hvert fald fået alle opdateringer op til 4.0.4 OTA på min.