Nexus-telefon afslører: Ny Android 4.1 Jelly Bean er rundt om hjørnet

Illustration: Android Logo
Den næste version af mobilstyresystemet Android kan være lige rundt om hjørnet, selvom kun et fåtal af enheder er blevet opgraderet til Android 4.0.

Google er muligvis på vej til inden for kort tid at lancere den næste version af mobilstyresystemet Android. Det skriver Ars Technica.

Android 4.1, med kodenavnet 'Jelly Bean', dukkede kortvarigt op i Googles egen netbutik under Samsungs Galaxy Nexus-telefon ifølge Droid Life.

Google afholder i næste uge dets udviklerkonference Google I/O, som kunne være en lejlighed til at afsløre den nye version af Android.

Der er ikke afsløret nogen detaljer om nye funktioner eller forbedringer i Android 4.1 i forhold til den nuværende nyeste version 4.0, som dog ifølge Ars Technica kun findes på cirka syv procent af Android-enhederne.

Google vil muligvis også annoncere et tablet-modstykke til Nexus-serien af telefoner, som altså vil være Googles eget design, fremstillet i samarbejde med en partner og med en umodificeret version af Android.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Carlsen

Tilsyneladende har Samsung jo mere eller mindre droppet at vedligeholde Galaxy Nexus med nyere softwareversioner - jeg kører i hvert fald stadig Android 4.0.2 (yakjuxw). Så man kunne da godt frygte at danske SGN ikke får får nogen gavn af denne opdatering (i hvert fald ikke uden at bryde fabriksgarantien ved at flashe til yakju....)

 • 1
 • 0
#2 Thomas Meijer

Jeg tog sagen om jakjuxw op med både Samsung, Google og mit teleselskab.

Jeg syns i den grad at det var katten i sækken at købe Galaxy Nexus da den havde yakjuxw versionen. Ingen ville give sig indtil teleselskabet greb bolden og mandede sig op. De gav mig lov til at flashe til yakju, og er derfor endelig sluppet ud af Samsungs klamme hånd. Den info havde jeg meget gerne ville have haft INDEN jeg valgte denne telefon. Var så naiv at tro at en Nexus rent faktisk var en Google telefon, men nej ikke i Samsungs øjne.

Teleselskab tilbød at jeg selv ved et forfejlet flash forsøg ville beholde garantien og få ombyttet til en ny telefon.

Nu da den er flashet og jeg kører 4.0.4 så har de noteret i sagsmappen at skulle der ske noget med den, så er den stadig dækket selvom jeg har flashet til yakju.

Det er et udskældt teleselskab men jeg har personligt ikke nogen beef med dem

 • 2
 • 0
#4 Henrik P. Stougaard Nielsen

Jeg læste et sted, at yakju ikke indeholder dansk stavekontrol, at det altså kun er inkluderet i den geografiske version yakjuxw. @Thomas, du flashede til yakju (hvilket er nemt), men har du adgang til dansk stavekontrol? Jeg har ikke brug for dansk brugergrænseflade, men den danske stavekontrol har jeg hårdt brug for, da det er et helvede ellers at skulle skrive på touch.

 • 0
 • 0
#7 Nicklas Overgaard

@Henrik, Palle

Jeg har også Nexus'en, og har fra dag 1 haft den flashet med AOKP rommen, og Franco Kernel.

Har så brugt 16 kr på Swiftkey, et køb som jeg ikke fortryder - for som du siger, så er der ikke dansk stavekontrol i standard tastaturet på en rå 4.0.4.

 • 0
 • 0
#12 Lars Bjerregaard

Tilsyneladende har Samsung jo mere eller mindre droppet at vedligeholde Galaxy Nexus med nyere softwareversioner - jeg kører i hvert fald stadig Android 4.0.2 (yakjuxw). Så man kunne da godt frygte at danske SGN ikke får får nogen gavn af denne opdatering (i hvert fald ikke uden at bryde fabriksgarantien ved at flashe til yakju....)

Hmmm.... jeg købte min Galaxy Nexus hos Elgiganten for et par dage siden, og den siger at den er en yakjuxw. Det første der skete var at der kom to hurtige system-updates efter hinanden, OTA, og den er nu på Android 4.0.4, hvilket så vidt jeg kan se er den nyeste ICS overhovedet. Så noget fungerer da. Nu får vi se hvor hurtigt den får Jelly Bean, som netop er frigivet, og kommer til Galaxy Nexus først.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere