New York Times: Hackerangreb på Marriott sporet til kinesiske hackere

Illustration: Jonathan Weiss / BigStock
Hackerangreb mod hotelkæde var gennemført af hackere for Kinas Statssikkerhedsministerium og kan være del af en større kinesisk efterretningsoperation.

500 millioner kunder fik stjålet personlige oplysninger, da en kundedatabase for den verdensomspændende hotelkæde, Marriott, blev hacket. Ifølge New York Times viser cyberangrebet sig nu at være en del af en kinesisk efterretningsorganisation, som også har målrettet data fra forsikringsselskaber og data brugt til sikkerheds-godkendelser fra yderligere millioner af amerikanere.

Det skriver New York Times

Hackerne er mistænkt for at arbejde med civil spionage på vegne af det kinesiske styres Ministerium for Statssikkerhed, det oplyser kilder med adgang til efterforskningen, som har udtalt sig til New York Times.

Fire anonyme kilder i det amerikanske regerings apparat forventer desuden, at USA inden for kort tid, vil rejse sigtelse mod kinesiske hackere som arbejder for det kinesiske efterretningstjenester og militær. To af kilderne påpeger, at hackerangrebet har gjort eventuelle sigtelser mere uopsættelige.

Hackerangrebet

Hackerangrebet var målrettet databaser for hotelkæden Starwood Hotels & Resorts, som er blevet en del af Marriott. Hotelkæden formodes at have været hacket helt tilbage i 2014.

Angrebet blev først opdaget i september 2018, og offentliggjort i sidste måned. For over 327 millioner hotelgæster, kan cyberangrebet have lækket pasinformationer, men også betalingskortinformationer kan være stjålet.

Læs også: Marriott retsforfølges for over 80 mia. kroner efter kæmpe datalæk

Lisa Monarco, som er tidligere rådgiver for Homeland Security har tidligere på ugen gjort opmærksom på, at særligt pasinformationer kan anvendes til at se hvor folk har krydset landegrænser og hvordan de ser ud.

Med den slags informationer kan man fastlægge folks rejse-vaner og parre dem med informationer fra tidligere datalæg, fra eksempelvis forsikringsselskaber. Sammen er det data som er meget brugbart for efterretnings-arbejde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere